Σάλος στις Η.Π.Α.: Εξαρτήματα φτιαγμένα από 12χρονα παιδιά σε αυτοκίνητα της Hyundai;

Σοκ στις ΗΠΑ μετά την είδηση που θέλει τη Hyundai να δίνει εργασία σε ανήλικους σε εργοστάσιό της στη χώρα., σε ηλικίες μάλιστα που απαγορεύονται ρητά από το νόμο.

Σύμφωνα το Reuters, μια θυγατρική εταιρεία της Hyundai χρησιμοποίησε παιδιά στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο που προμηθεύει με εξαρτήματα την μονάδα συναρμολόγησης στην Alabama των Η.Π.Α.

Μαρτυρίες έρχονται από την τοπική αστυνομία, την οικογένεια τριών ανήλικων εργατών και οχτώ νυν και πρώην υπαλλήλων της Hyundai στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Ειδικότερα, ανήλικοι εργάτες σε κάποιες περιπτώσεις μόλις 12 ετών εργάστηκαν πρόσφατα σε εργοστάσιο που διαχειρίζεται η SMART Alabama LLC, εταιρεία στην οποία η Hyundai κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο παρέχει εξαρτήματα για μερικά από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα και SUVs της Hyundai στην Αμερική, τα οποία κατασκευάζονται στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της στις Η.Π.Α. στο Montgomery.

Η Hyundai ανακοίνωσε μετά το δημοσίευμα ότι δεν ανέχεται παράνομη εργασία σε καμία εταιρεία της και ότι έχει πολιτικές και διαδικασίες που απαιτούν από κάποιον συμμόρφωση με όλους τους σχετικούς αμερικάνικους νόμους σε τοπικό, πολιτειακό αλλά και ομοσπονδιακό επίπεδο.

Η θυγατρική της Hyundai σε ξεχωριστή ανακοίνωση αναφέρει ότι ακολουθεί τους σχετικούς με την εργασία ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς νόμους και αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία σχετικά με εις γνώση της εργασία οποιουδήποτε που δεν πληροί τα κριτήρια. Πρόσθεσε ότι για την κάλυψη των αναγκών στο εργοστάσιό της βασίζεται σε εταιρείες εύρεσης προσωπικού από τις οποίες και περιμένει να ακολουθούν επίσης τους νόμους όταν προσλαμβάνουν προσωπικό για λογαριασμό της.

Τόσο η θυγατρική όσο και η Hyundai απέφυγαν να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις του Reuters για τα συγκεκριμένα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία να προχωρήσει σε έρευνες στο εργοστάσιο της Hyundai κι έχει ειδοποιήσει τον εισαγγελέα της πολιτείας, αλλά το γραφείο του δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε σχετικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα τρία παιδιά ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου γκρουπ ανήλικων εργατών που εργάστηκαν στο εργοστάσιο της Hyundai τα τελευταία χρόνια.

Πολλά από αυτά τα παιδιά αναγκάστηκαν να αφήσουν το σχολείο για να απασχολούνται σε πολύωρες βάρδιες στο εργοστάσιο των Κορεατών.

Μάλιστα αυτό το εργοστάσιο έχει διαπράξει στο παρελθόν παραβάσεις σχετικές με την υγειά και την ασφάλεια του προσωπικού του.

με πληροφορίες Reuters/carandmotor/pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί