Η Μαδρίτη, η διοίκηση της οποίας βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαμάχη με την κεντρική κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, χορηγεί περίπου 275.000 εμβόλια την εβδομάδα, όμως αναμένεται να παραλάβει μόλις 157.900 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech την επόμενη εβδομάδα, είπε σε δημοσιογράφους ο Αντόνιο Θαπατέρο.
«Εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, θα πρέπει να κλείσουμε τα κέντρα μαζικών εμβολιασμών», είπε.
«Χωρίς εμβόλια, δεν υπάρχει λόγος να έχουμε μια τόσο μεγάλη επιχείρηση».
Μια εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας δήλωσε πως οι παρτίδες των εμβολίων AstraZeneca και Moderna, που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να αποτρέψουν μια τέτοια κατάσταση.
Όπως άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, η Μαδρίτη μετέτρεψε μεγάλους χώρους όπως το στάδιο Wanda της Ατλέτικο Μαδρίτης σε κέντρα εμβολιασμών επιχειρώντας να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού.
Ωστόσο, η υψηλόβαθμη αξιωματούχος της περιοχής της Μαδρίτης Ελένα Ανδράδας διαμαρτυρήθηκε πως η περιφέρεια παραλαμβάνει λιγότερες δόσεις απ’ όσες δικαιούται, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι προσπάθειες για τον εμβολιασμό των ευάλωτων ηλικιακά ομάδων. Η περιφέρεια έχει απόθεμα περίπου 130.000 δόσεων, συμπλήρωσε η αξιωματούχος.
Η Ισπανία μετρά σχεδόν 3,4 εκατομμύρια κρούσματα και 76.981 θανάτους από την COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας σήμερα.
(φωτο: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρεις συλλήψεις για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Ν. Μάκρη
- Γαλλία: Πραγματοποιήθηκε ο 1ος γύρος των δημοτικών εκλογών – Σε ποια επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή
- Βρετανία-ΗΠΑ-Καναδάς: Επικοινωνία Στάρμερ με Τραμπ και Κάρνεϊ για την κατάσταση στο Στενό του Χορμούζ
- Το Ιράν επιθυμεί «σοβαρή αναθεώρηση» των σχέσεων του με κράτη του Κόλπου, δηλώνει ο Ιρανός πρεσβευτής στο Ριάντ
- Απίστευτη ιστορία: Μαθήτρια υιοθετήθηκε από τη δασκάλα της και έγινε η “Μatilda” της πραγματικής ζωής
- Ινδία-Ιράν: Ο Ινδός ΥΠΕΞ χαιρετίζει τις συνομιλίες με το Ιράν για το άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ
- Γάζα: Το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει την Τετάρτη «για περιορισμένη μετακίνηση ανθρώπων», λέει το Ισραήλ
- Ν. Χαρδαλιάς από Ίλιον: «Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δ. Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας»
- Σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
- Όταν η τέχνη του δρόμου «παντρεύεται» με τη φύση (Vid)









