Σάλος με βουλευτή στο Περού: Της έκαναν πεντικιούρ…μέσα στο Κογκρέσο

Εικόνες που δημοσίευσε η Cuarto Poder δείχνουν τους υπαλλήλους της βουλευτού να της κόβουν τα νύχια των ποδιών στο γραφείο της και να της ετοιμάζουν φαγητό στο σπίτι της εν ώρα εργασίας.

Η βουλευτής Λουσίντα Βάσκεθ, εκπρόσωπος από το Σαν Μαρτίν και μέλος του κόμματος Juntos por el Perú, χρησιμοποίησε έναν από τους υπαλλήλους της για να κάνει πεντικιούρ εν ώρα εργασίας, σύμφωνα με μια εικόνα που δημοσίευσε την Κυριακή το Cuarto Poder.

Στη φωτογραφία που κοινοποίησε το πρόγραμμα América TV, ο υπάλληλος Edwar Rengifo —συγγενής της— φαίνεται να εκτελεί το πεντικιούρ ενώ η βουλευτής μιλάει στο κινητό της τηλέφωνο στο γραφείο 103 του κτιρίου Juan Santos Atahualpa.

Η κυριακάτικη εφημερίδα σημείωσε επίσης ότι ένας άλλος από τους υπαλλήλους της, ο σύμβουλος II Willer Sajami , επισκέφθηκε το σπίτι της Vásquez για να κάνει δουλειές του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας του πρωινού του κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τις 6 Νοεμβρίου 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023 .

Οι βουλευτές επικρίνουν τη Λουσίντα Βάσκεθ επειδή χρησιμοποίησε τον σύμβουλό της για να της κόψει τα νύχια: «Αυτό που έκανε είναι κατακριτέο».

Όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση, η βουλευτής αντέδρασε θυμωμένα. «Παρακαλώ αφήστε με να φύγω. Δεν αναγκάζω κανέναν. Ούτε είναι εθελοντικό. Ρωτήστε με ποιους νόμους θεσπίζει η βουλευτής», είπε. Ο εμπλεκόμενος σύμβουλος δεν σχολίασε στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Πρόεδρος του Κογκρέσου, Φουτζιμοριστής Φερνάντο Ροσπιγιόζι , χαρακτήρισε το περιστατικό «κατακριτέο» και ζήτησε από την Επιτροπή Δεοντολογίας να επιβάλει κυρώσεις. «Αυτά τα πράγματα αξίζουν μεγάλης κριτικής. Ελπίζω να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Είναι μια κατακριτέα ταπείνωση», είπε.

Τον περασμένο Μάιο, η ίδια εκπομπή αποκάλυψε ότι τρία από τα ανίψια της Βάσκεθ εργάζονταν στο γραφείο της, κερδίζοντας μισθούς έως και 7.200 σιλανίων , παρά το γεγονός ότι δεν είχαν πανεπιστημιακό πτυχίο, και ότι ο γιος της, Μάρτι Φρανς Βιγιακόρτα, παρουσιαζόταν ως κοινοβουλευτικός υπάλληλος χωρίς να έχει επίσημη εργασιακή σχέση.

Πρώην σύμβουλοι ισχυρίστηκαν ότι έδωσαν μέρος των μισθών τους στην Βάσκεθ και την οικογένειά του με το πρόσχημα υποτιθέμενων «προσωπικών δανείων». Επιπλέον, συνομιλίες στο WhatsApp φέρονται να αποκάλυψαν καταθέσεις σε λογαριασμούς που σχετίζονται με την Βάσκεθ και άτομα κοντά της.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί