Σάλος με τον Γάλλο Υπουργό παιδείας: Άνοιγμα σχολείων από την Ίμπιζα κι είπε ότι εργαζόταν από απόσταση!

Σήμερα, ο Μπλανκέρ δήλωσε πως «λυπάται για τον συμβολισμό» αυτών των διακοπών στην Ίμπιζα, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ, που βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο των εκπαιδευτικών σχετικά με τη διαχείριση της Covid-19 στο σχολείο, δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα σήμερα με την αποκάλυψη από τον Τύπο ότι βρισκόταν στην Ίμπιζα την παραμονή της επιστροφής στις τάξεις από τις σχολικές διακοπές.

Από το θέρετρο αυτό, ο υπουργός παρουσίασε στους δημοσιογράφους το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για τα σχολεία, μόλις την παραμονή της επαναλειτουργίας τους.

Για τον τρόπο με τον οποίο επικοινώνησε τα μέτρα, μέσω του Τύπου και λίγες ώρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων, δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις. Η αποκάλυψη δε από τον ενημερωτικό ιστότοπο Mediapart ότι βρισκόταν στην Ίμπιζα προκάλεσε την κατακραυγή της αριστερής αντιπολίτευσης, η οποία για μία ακόμη φορά ζήτησε την παραίτησή του. Ο υποψήφιος των Οικολόγων Γιανίκ Ζαντό κατήγγειλε σε ένα τουίτ «ένα απαράδεκτο επίπεδο περιφρόνησης και ανευθυνότητας».

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών, αγανακτισμένες, έκαναν λόγο για ένα «άθλιο σύμβολο».

«Είναι φοβερό. Αυτό διευρύνει ακόμη περισσότερο το χάσμα που ήδη υπήρχε με τον υπουργό και το προσωπικό του», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γκιζλέν Νταβίντ, γενική γραμματέας του SNUipp-FSU, του μεγαλύτερου συνδικάτου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σήμερα, ο Μπλανκέρ δήλωσε πως «λυπάται για τον συμβολισμό» αυτών των διακοπών στην Ίμπιζα, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

«Πρόκειται για τον τόπο που επέλεξα, θα έπρεπε να είχα επιλέξει, αναμφίβολα, έναν άλλο», δήλωσε ο υπουργός.

Όμως, «η ουσία έγκειται στην πολιτική του ανοικτού σχολείου, ας μην τη χάσουμε στα δευτερεύοντα ζητήματα», τόνισε.

Η γαλλική κυβέρνηση επιμένει στο γεγονός ότι η διαχείριση της πανδημίας επέτρεψε να μείνουν τα σχολεία ανοικτά μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας τον Μάιο του 2020, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών κατέβηκε την περασμένη Πέμπτη σε απεργία στα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, για να καταγγείλει το χάος με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που άλλαξαν τρεις φορές μετά την επιστροφή στις τάξεις, στις αρχές Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Παιδείας επισήμανε ότι ο Μπλανκέρ «εργαζόταν από απόσταση», από την Ίμπιζα.

Ο υπουργός βρισκόταν «σε ιδιωτικό πλαίσιο σε τετραήμερες διακοπές», «το ότι ήταν από απόσταση ή όχι δεν αλλάζει τίποτα», συμπλήρωσε το υπουργείο, υπενθυμίζοντας ότι στα μέλη της γαλλικής κυβέρνησης επιτρέπεται να φύγουν σε διακοπές «έως και δύο ώρες αεροπορικώς από το Παρίσι».

«Υπάρχει ένας κανόνας που έχει οριστεί για την κυβέρνηση αναφορικά με τις διακοπές: πρέπει να είναι συνεχώς διαθέσιμη, για τα καθήκοντά της. Δεν έχω κανέναν λόγο να πιστεύω ότι αυτό δεν συνέβη με τον κ. Μπλανκέρ», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews.

Ένας νέος γύρος κινητοποιήσεων προβλέπεται για την Πέμπτη στα σχολεία της Γαλλίας.

photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί