Υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι, πραγματοποιούν διαδηλώσεις

Υποστηρικτές του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι,

πραγματοποιούν σήμερα διαδηλώσεις σε όλη τη Ρωσία εναντίον των σχεδίων αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, μια πρόκληση για τις αρχές καθώς την ίδια ημέρα διεξάγονται τοπικές εκλογές.

Οι αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης, που πρέπει να εγκριθούν από το κοινοβούλιο, έχουν μειώσει περίπου κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες τη δημοτικότητα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και είναι το πιο αντιδημοφιλές κυβερνητικό μέτρο μετά τις περικοπές επιδομάτων της σοβιετικής εποχής το 2005 που οδήγησαν σε διαδηλώσεις συνταξιούχων σε όλη τη χώρα.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος έχει αποκλειστεί από την κρατική τηλεόραση και η υποψηφιότητα του οποίου απέναντι στον Πούτιν στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν νωρίτερα φέτος είχε απορριφθεί, ελπίζει να εκμεταλλευθεί τη δημόσια οργή.

Είχε προγραμματίσει να ηγηθεί της σημερινής διαμαρτυρίας στη Μόσχα, όμως δικαστήριο τον καταδίκασε τον περασμένο μήνα για παραβίαση των νόμων για τις συγκεντρώσεις και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών. Ο Ναβάλνι είπε πως το μέτρο είχε σκοπό να παρεμποδίσει τις διαμαρτυρίες.

Οι υποστηρικτές του συνεχίζουν, ωστόσο, χωρίς αυτόν, και πραγματοποιούν συλλαλητήρια σε περισσότερες από 80 πόλεις, περιλαμβανομένης της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu