• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τράμπ κατά Μαδούρο: Στηρίζει τον αγώνα των Βενεζουελανών να τον διώξουν – Θα αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης ;

Τράμπ κατά Μαδούρο: Στηρίζει τον αγώνα των Βενεζουελανών να τον διώξουν – Θα αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης ;

Άμεση στήριξη των ΗΠΑ στις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Βενεζουέλα κατά του Μαδούρο εξέφρασε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εχθές. Συγκεκριμένα μιλώντας στην κάμερα προέτρεψε τους πολίτες της Βενεζουέλας να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απέναντι στο παράνομο καθεστώς του Καράκας.

«Είμαστε μαζί σας. Στεκόμαστε στο πλευρό σας και εκεί θα παραμείνουμε μέχρι να αποκατασταθεί η δημοκρατία και να ανακτήσετε το δικαίωμα στην ελευθερία, που έχουν όλοι οι άνθρωποι από τη στιγμή που γεννιούνται» έγραψε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στο Twitter. Το μήνυμα μάλιστα, έστειλε και στα ισπανικά.

«Ο Νικολάς Μαδούρο είναι ένας δικτάτορας που κατέχει παράνομα την εξουσία. Δεν κέρδισε ποτέ την προεδρία σε ανεπηρέαστες και δίκαιες εκλογές και παραμένει στην εξουσία φυλακίζοντας οποιονδήποτε τολμά να του αντιταχθεί», συμπλήρωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στις δηλώσεις του.

Ο Βενεζουελανός αντιπρόεδρος απάντησε μερικές ώρες αργότερα, λέγοντας ότι έχει δώσει εντολή «για πλήρη και απόλυτη αναθεώρηση» των διπλωματικών σχέσεων της Βενεζουέλας με τις ΗΠΑ.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, έθεσε – εμφανώς εκνευρισμένος – το ερώτημα: «Ποιος εκλέγει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας; Ο Μάικ Πενς;»

Ο επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενδέχεται όπως όλα φαίνεται, να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο ως τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας το
συντομότερο σήμερα, σύμφωνα με δύο πηγές ενήμερες με την υπόθεση.

Εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στη λατινοαμερικάνικη χώρα, υπέρ και κατά της κυβέρνησης του προέδρου
Νικολάς Μαδούρο, η αμερικανική κυβέρνηση προετοιμάζει να ανακοινώσει την επίσημη της στήριξή της στον Γκουάιδο, προέδρου του Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμη εξετάζει αν θα τον ανακηρύξει προσωρινό πρόεδρο, κάτι που απέφυγε να κάνει στο παρελθόν, ανέφεραν οι πηγές στο Reuters.

(φώτο: Pexels)