• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τέλος στο “briefing” στον Λευκό Οίκο- Ο Ντόναλντ Τραμπ εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση αυτή

Τέλος στο “briefing” στον Λευκό Οίκο- Ο Ντόναλντ Τραμπ εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση αυτή

Αφού έβαλε τέλος στην θητεία διεμφυλικών ατόμων στις ένοπλες δυνάμεις, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνει άλλη μια αλλαγή.

Συγκεκριμένα βάζει τέλος στο καθημερινό briefing. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δικαιολόγησε σήμερα το τέλος του briefing στον Λευκό Οίκο αναφερόμενος στην «ανεντιμότητα» της πλειονότητας των δημοσιογράφων προς το πρόσωπό του.

Η καθημερινή συνέντευξη τύπου του εκπρόσωπου της αμερικανικής προεδρίας, που μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση από την τηλεόραση από την αίθουσα τύπου στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, αποτελεί μια παράδοση πολλών δεκαετιών στη χώρα. Αυτή την παράδοση, φαίνεται πως αποφάσισε ο επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Από τις αρχές της προεδρίας Τραμπ, αυτές οι συνεντεύξεις τύπου, που έδινε αρχικά ο Σον Σπάισερ, προτού αντικατασταθεί από τη Σάρα Σάντερς, δεν διεξάγονταν σε καθημερινή βάση αλλά ήταν τακτικές. Εδώ και αρκετούς μήνες, είναι η εξαίρεση παρά ο κανόνας. Η τελευταία ενημέρωση από την εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου έγινε την 18η Δεκεμβρίου.

«Ο λόγος για τον οποίο η Σάρα Σάντερς δεν ανεβαίνει πλέον στο βήμα είναι ότι ο Τύπος την αντιμετωπίζει με τρόπο πολύ αγενή και η κάλυψη είναι μεροληπτική, εκ μέρους, ιδίως, ορισμένες μελών του Τύπου» έγραψε σε tweet ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Της είπα να μην ασχοληθεί πλέον, το μήνυμα θα περάσει έτσι κι αλλιώς! Η πλειονότητα (των ΜΜΕ) δεν μας καλύπτει ποτέ με τρόπο ειλικρινή, εξ ου και ο όρος Fake News!» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλεϊ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Σάρα Σάντερς θα επιστρέψει «όταν βρει έναν λόγο να το κάνει».

«Η Σάρα Σάντερς θα επιστρέψει μετά βεβαιότητας στο βήμα… για να μεταδώσει το μήνυμα στους Αμερικανούς πολίτες» είπε ο Γκίντλεϊ στο Fox News.

(φώτο: Eurokinissi)