Στροφή 180 μοιρών: Ο Τραμπ θα αποσύρει τον στρατό των ΗΠΑ από την Συρία;

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ,

για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στην ιδέα της αποχώρησης των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από την Συρία, μεταδίδει το CNN.

Η σχετική αναφορά έγινε ιδιωτικά, στην διάρκεια της συνάντησης που είχε στον Λευκό Οίκο με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα τον Β,’ ενώ επιβεβαιώνεται από δύο διπλωματικές πηγές που ήταν παρούσες στην συνάντηση.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν σε βάθος την κατάσταση στην Συρία.

Σύμφωνα με δήλωση μιας πηγής στο CNN, ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει πως μπορεί να επιτύχει μία συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για μία, όπως λέγεται “ζώνη αποκλεισμού” στα νοτιοδυτικά της Συρίας. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Αμερικανού προέδρου, η ζώνη αυτή θα επιτρέψει στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ να “φύγουν ΆΜΕΣΑ” από την Συρία.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει τον Μάρτιο, ότι “οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν πολύ σύντομα από την Συρία.” Η δήλωση αυτή είχε γίνει λίγες ώρες μετά την κίνηση του αμερικανικού Πενταγώνου να υπογραμμίσει την σημασία της παραμονής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή στο άμεσο μέλλον.

Από την άλλη μεριά, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνέχισαν να δηλώνουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει γνωστοποιήσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Συρία, δεν θα πρέπει να είναι εξαρτώμενη από την εκπλήρωση κάποιων όρων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται σήμερα αποφασισμένος να θέσει το θέμα στην συνάντηση που θα έχει με τον Πούτιν στο Ελσίνκι, τον επόμενο μήνα.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...