• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε επικίνδυνο σημείο η κρίση με την Ρωσία: «Η κυβέρνηση της Ελλάδας μας απογοήτευσε»

Σε επικίνδυνο σημείο η κρίση με την Ρωσία: «Η κυβέρνηση της Ελλάδας μας απογοήτευσε»

Νέα παρέμβαση στο θέμα των ελληνορωσικών σχέσεων, που κινούνται πλέον σε τεντωμένο σχοινί με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ρώσος Πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόβ, έγραψε στο Τwitter αναφερόμενος στις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα:

«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας. Η δήλωση της Μ.Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».

Οι σχέσεις της Αθήνας με την Μόσχα έχουν μπει πλέον σε «σιβηρικό πάγο» μετά και την ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, το Φθινόπωρο.

Η επιδείνωση των διμερών σχέσεων θα έχει σοβαρότατες οικονομικές συνέπειες στην Ελλάδα, δεδομένου ότι τη χώρα επισκέπτονται περίπου 1 εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες, ενώ τόνοι ελληνικών γεωργικών προϊόντων κατακλύζουν τις ρωσικές αγορές.

Το πιο σημαντικό είναι όμως πως η κυβέρνηση μπαίνει σε κλίμα αντιπαράθεσης με την Ρωσία, σε μια περίοδο που τα εθνικά θέματα «καίνε» στην κυριολεξία (Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος, Σκοπιανό, Β.Ήπειρος).