• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΡΩΣΙΑ-ΗΠΑ
  • Πρώην πρωθυπουργός Ρωσίας: Η Δύση επηρεάζει την ελληνική κυβέρνηση – Δεν χρηματοδοτούμε πλέον κομμουνιστές

Πρώην πρωθυπουργός Ρωσίας: Η Δύση επηρεάζει την ελληνική κυβέρνηση – Δεν χρηματοδοτούμε πλέον κομμουνιστές

Στην Δύση αποδίδει την ψύχρανση στις ελληνορωσικές σχέσεις ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και επικεφαλής της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Εταιρείας της Παλαιστίνης, Σεργκέι Στεπάσιν.

 

Επιπλέον, αρνείται πως η Εταιρεία προσπαθούσε να υποδαυλίσει αντίσταση στην συμφωνία των Πρεσπών.

«Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν δρα ανεξάρτητα. Μέχρι πρόσφατα όταν όλες οι άλλες χώρες κατηγορούσαν τη Μόσχα για παρέμβαση στα εσωτερικά τους η Αθήνα δεν ανακατεύονταν», δήλωσε ο κ. Στεπάσιν, επαναλαμβάνοντας καταγγελίες της ρωσικής διπλωματίας πως η απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο ρώσους διπλωμάτες ελήφθη κατόπιν επιρροής από την Δύση και δη το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ, συμπληρώνουμε εμείς.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο κ. Στεπάσιν αποκάλεσε «ανοησίες» τις καταγγελίες της Αθήνας ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει εσωτερικά της χώρας μας.

«Το ελληνικό ΥΠΕΞ και μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ακριβώς τι κάναμε, τους είχα συναντήσει και μιλήσει μαζί τους πριν από δύο χρόνια…», υπογράμμισε.

Ο κ. Στεπάσιν παρομοίασε το Άγιο Όρος με το Βατικανό, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να είναι ουσιαστικά ανεξάρτητο από την Αθήνα. «Ο Άθως δεν θα έπρεπε να απασχολεί καθόλου την Ελλάδα», είπε.

Τέλος αναφέρθηκε ειρωνικά στην υποτιθέμενη στροφή της κυβέρνησης Τσίπρα προς την Μόσχα στο απόγειο της κόντρας με την ευρωζώνη, το 2015, η οποία, όπως αποδείχθηκε, δεν έγινε ποτέ και απλά διαφημιζόταν για επικοινωνιακούς λόγους.

«Η Ρωσία δεν είναι Σοβιετική Ένωση που βοηθούσε το κομουνιστικό κίνημα ανά τον κόσμο», είπε.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu