• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πώς ο Πούτιν θα διαμορφώσει τις σχέσεις του με την Ουκρανία

Πώς ο Πούτιν θα διαμορφώσει τις σχέσεις του με την Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα διαμορφώσει τη γραμμή που θα ακολουθηθεί στις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις λαμβάνοντας υπ' όψιν τις δηλώσεις και τις ενέργειες του Ουκρανού νέου ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.


«Σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος πρόεδρος ως ο άνθρωπος που καθορίζει την εξωτερική πολιτική του ρωσικού κράτους, αλλά και την κατεύθυνση της πολιτικής σε σχέση με την Ουκρανία, θα διαμορφώσει την δική του γραμμή επαφών με την ηγεσία της Ουκρανίας, στην βάση ακριβώς των συγκεκριμένων δηλώσεων και ενεργειών ( του Ζελένσκι-σ.σ)», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα πώς θα ενεργήσει η Μόσχα στην περίπτωση που οι δηλώσεις και οι ενέργειες του νεοκλεγέντα προέδρου της Ουκρανίας δεν ικανοποιούν την Ρωσική Ομοσπονδία. «Στη γλώσσα τη διπλωματίας αυτό λέγεται ‘υποθετικοί συλλογισμοί’» είπε ο Πεσκόφ και προσέθεσε ότι «είναι αμφίβολο αν έχουν θέση, και μάλιστα για ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι οι ρωσο-ουκρανικές σχέσεις».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσέθεσε ότι συμπεράσματα για τις προοπτικές που μπορεί να έχουν οι συνομιλίες του Πούτιν με το Ζελένσκι μπορούν να εξαχθούν μόνο αφού γίνουν οι πρώτες δηλώσεις ή ενέργειες εκ μέρους του Ουκρανού προέδρου.

«Έχουμε ήδη πει ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλά κενά ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις προσεγγίσεις με τις οποίες θα αντιμετωπίσει ο εκλεγείς Ουκρανός πρόεδρος τα θεμελιώδη ζητήματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των ρωσο-ουκρανικών σχέσεων», δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι είναι νωρίς για να ειπωθούν κάποια πράγματα γι’ αυτό το ζήτημα.

Ο Πεσκόφ, ερωτηθείς αν η Μόσχα προτίθεται να αρχίσει συνομιλίες με τη νέα ηγεσία του Κιέβου για τους Ρώσους που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Ουκρανία, όπως και για τους Ουκρανούς που κρατούνται στην Ρωσία, είπε ότι «στην περίπτωση αυτή πρέπει απλώς να περιμένουμε και να ακούσουμε τις σχετικές δηλώσεις που θα γίνουν ή τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν».

(φώτο: Eurokinissi)