Πώς ο Πούτιν έσωσε την ρωσική οικονομία

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Κούδριν, αποκαλύπτει πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέσωσε τη ρωσική οικονομία, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης.

Το πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέσωσε τη ρωσική οικονομία αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αλεξέι Κούδριν, στο πλαίσιο ρεπορτάζ του Ria Novosti για την 20ετή πολιτική πορεία του Ρώσου προέδρου.

Παραπέμποντας στο 2008, όταν και ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ο Κούδριν εξαίρει την προληπτική απόφαση του Πούτιν για τη δημιουργία τριών αποθεματικών ταμείων, τα οποία – στη συνέχεια – αποδείχθηκαν ζωτικής σημασίας για τη Ρωσία.

«Θέλω μόνο να πω ότι ήταν ο μοναδικός, ίσως, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας του Ταμείου Σταθερότητας, και κατόπιν του Ομοσπονδιακού Ταμείου και του Ταμείου Εθνικής Κληρονομιάς, τα οποία διαδραμάτισαν αποφασιστικό ρόλο στην κρίση του 2008-2009» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Υπό αυτή την έννοια, το πιστώνεται, καθώς παρότι εμείς το σκεφτήκαμε, δεν θα γινόταν χωρίς την πολιτική του βούληση»

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Κούδριν ισχυρίστηκε ότι η δημιουργία αυτών των ταμείων ήταν καθοριστικής σημασίας για τη «διάσωση» της ρωσικής οικονομίας και τις οικονομο-κοινωνικές ανάγκες της χώρας, καθώς είχαν ως αποτέλεσμα τη σταθερότητα των μισθών και την αύξηση των συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2008, το Ταμείο Σταθερότητας (σ.σ. είχε δημιουργηθεί το 2004) «διχοτομήθηκε» στο Ταμείου Εθνικής Κληρονομιάς και το Ομοσπονδιακό Ταμείο, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού, παρά την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Από Sputnik, ΦΩΤΟ eurokinissi