«Πολυπολιτισμική επίθεση» στην αμερικανική πολιτική σκηνή

Η Αμάτουλ- Ουαντούντ είναι μητέρα επτά παιδιών, δικηγόρος, ακτιβίστρια στην κοινότητά της και πιστή μουσουλμάνα.

Ξυπνά πριν ξημερώσει και προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα, ενώ νηστεύει στη διάρκεια του Ραμαζανιού.
Σε ηλικία 44 ετών ζητά από τους συμπολίτες της να την ψηφίσουν ώστε να γίνει η πρώτη μουσουλμάνα που εκλέγεται στο Κογκρέσο σε μια εκλογική περιφέρεια όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι λευκοί και καθολικοί.

«Δεν μιλώ πάντα για τη θρησκεία διότι δεν επιθυμώ να ηγηθώ ή να υπηρετήσω από ένα θρησκευτικό πόστο», δήλωσε η Αμάτουλ- Ουαντούντ στο AFP από τα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής της εκστρατείας στο Σπρίνγκφιλντ.

Ωστόσο τονίζει ότι βρίσκει «τη δύναμή της» στην πίστη.

Συνολικά πέντε μουσουλμάνες έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, ελπίζοντας να βρεθούν στο πλευρό του Κιθ Έλισον, ο οποίος το 2007 έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος που εξελέγη στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο δρόμος για την Αμάτουλ- Ουαντούντ είναι μακρύς, καθώς πρώτα θα πρέπει να κερδίσει στις προκριματικές εκλογές της 4ης Σεπτεμβρίου για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Αντίπαλός της θα είναι ο Ρίτσαρντ Νιλ που εκπροσωπεί αυτή την εκλογική περιφέρεια από το 1989.

Συμπέρασμα

Βλέπουμε λοιπόν, ότι οι Μουσουλμάνοι έχουν πολύ «γερές και σταθερές» ρίζες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η «πρόοδος για την πρόοδο», φαίνεται ότι είναι το ζητούμενο για κάποιους.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...