• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πλησιάζει η μεγάλη μάχη του Νοεμβρίου – Η Νέα Τάξη καιροφυλαχτεί – Πως αντιδρά ο Τραμπ – Οι λεπτομέρειες στο «πιάτο» σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλησιάζει η μεγάλη μάχη του Νοεμβρίου – Η Νέα Τάξη καιροφυλαχτεί – Πως αντιδρά ο Τραμπ – Οι λεπτομέρειες στο «πιάτο» σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο πριν την μεγάλη αναμέτρηση στις ΗΠΑ, διαβάστε στο el.gr τις σημαντικότερες λεπτομέρειες

Μαζί με την δήλωση υπέρ του έθνους-κράτους και κατά της παγκοσμιοποίησης, η οποία κάνει τον γύρο του πλανήτη, η Εθνική Δεξιά μέσω του Ντόναλντ Τραμπ, έκανε ακόμα μια ανακοίνωση στις ΗΠΑ.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ο Πρόεδρος Τραμπ ανέφερε σε δημοσιογράφους πως στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο «μελετάται συνεχώς και σε βάθος» η έναρξη μίας δεύτερης φάσης περικοπής φόρων για την μεσαία τάξη, πριν τις ενδιάμεσες Midterm εκλογές και μετά την πρώτη γιγάντια μείωση φόρων που πέρασε από την Γερουσία τον Δεκέμβριο του 2017.

Επομένως η Εθνική Δεξιά προχωρά με δύο βασικές αρχές:

  1. Ισχυρό έθνος κράτος κόντρα στην παγκοσμιοποίηση, εθνικισμός (με την έννοια του πατριωτισμού και όχι του σοβινισμού, όπως λανθασμένα έχει πολιτογραφηθεί η λέξη στις μέρες μας)
  2. Στήριξη μεσαίας τάξης με μείωση φόρων, προκειμένου να καταρρεύσουν τα σχέδια διάλυσής της, και οι πολίτες να μην γίνουν εξαρτώμενοι από τα επιδόματα της αριστερόστροφης πολιτικής των παγκοσμιοποιητών.

«Εργαζόμαστε πάνω σε μία νέα σημαντική/τεράστια περικοπή φόρων σε σχέση με το μεσαίο εισόδημα. Αν το προχωρήσουμε, θα προηγηθεί του Νοεμβρίου (σ.σ. 6. Νοεμβρίου είναι οι ενδιάμεσες εκλογές», δήλωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, εν μέσω εξαγγελιών για περικοπές φόρων για την μεσαία τάξη και μετά το μανιφέστο του υπέρ του ισχυρού έθνους-κράτους και κατά της παγκοσμιοποίησης, βλέπει την δημοτικότητά του να ανεβαίνει.

Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η επικράτηση στις ενδιάμεσες Midterm εκλογές.

Πρόκειται για τις εκλογές στην μέση (mid) της θητείας (term) του προέδρου των ΗΠΑ. Η θητεία ενός προέδρου διαρκεί 4 χρόνια. Οι εκλογές στην μέση της θητείας του γίνονται δηλαδή 2 χρόνια μετά την εκλογή του.

Οι επόμενες ενδιάμεσες εκλογές είναι στις 6 Νοεμβρίου, 2 χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Τραμπ.

Οι Αμερικανοί θα ψηφίσουν για τα μέλη του Κογκρέσου:

  • για τις 435 έδρες στην Βουλή των Αντιπροσώπων, καθότι η θητεία ενός βουλευτή είναι διάρκειας 2 ετών
  • για 35 από τις 100 έδρες της Γερουσίας. Σε αυτούς η θητεία διαρκεί 6 χρόνια. Κάθε 2 χρόνια εκλέγεται το 1/3 από αυτούς.

Εκτός των προαναφερθέντων, 36 πολιτείες και 3 επικράτειες θα ψηφίσουν για κυβερνήτη.

Γιατί είναι σημαντικές οι ενδιάμεσες εκλογές για την Εθνική Δεξιά;

Το Κογκρέσο συνιστά το πρώτο σκέλος της εξουσίας, την νομοθετική. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι η εκτελεστική εξουσία και το Ανώτατο Δικαστήριο η δικαστική (με βάση την διάκριση εξουσιών του Μοντεσκιέ).

Χωρίς την απαραίτητη πλειοψηφία στο Κογκρέσο ο Πρόεδρος δυσκολεύεται να περάσει νόμους. Μάλιστα στις ΗΠΑ, παραδοσιακά το κυβερνών κόμμα χάνει ποσοστά και ο πρόεδρος δυσκολεύεται να περάσει νομοθεσία στο δεύτερο μισό της θητείας του.

Στην παρούσα φάση, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν υπεροχή (51) στη Γερουσία, όμως δεν έχουν κατορθώσει να ανακαλέσουν το, κατά πολλούς ανθρωποκτόνο, σύστημα υγείας Οbamacare, καθώς είχαν διαρροές.

Την Βουλή ελέγχει όποιος έχει 218 βουλευτές. Οι διεθνιστές Δημοκρατικοί πρέπει να κερδίσουν 23 περισσότερες έδρες από αυτές που έχουν.

Βουλευτές ανά κόμμα

  • Ρεπουμπλικάνοι 235
  • Δημοκρατικοί   193
  • Κενές θέσεις      7
  • Σύνολο 435

Ο αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία δήλωσε ότι αν πάνε καλά, θα επιχειρήσουν ξανά την ανάκληση του Obamacare, ενώ εκκρεμούν και άλλα θέματα όπως το φορολογικό.

Εν κατακλείδι, στόχος της Εθνικής Δεξιάς είναι η επικράτηση στις ενδιάμεσες εκλογές, προκειμένου η εξουσία της στις ΗΠΑ να ισχυροποιηθεί και να περνά τους νόμους που θέλει, με σκοπό την αποδυνάμωση του αριστερόστροφου Βαθέως Κράτους, το οποίο βάζει συνεχώς εμπόδια στα σχέδια Τραμπ.

Την 6η Νοεμβρίου, όλα τα βλέμματα του πλανήτη λοιπόν θα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ.