Πιθανή νέα συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Τραμπ

Πιθανή είναι μια νέα συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι, σύμφωνα με αξιωματούχο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικού, μετά από τη σύνοδο του Ιουλίου στο Ελσίνκι.

Η Μόσχα είναι πρόθυμη να συζητήσει με την Ουάσινγκτον την πιθανότητα διεξαγωγής μιας νέας συνόδου μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ, εάν ο Λευκός Οίκος είναι έτοιμος να συνεχίσει τον διάλογο υψηλού επιπέπου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τη Βόρεια Αμερική, Γκεόργκι Μπορισένκο, μιλώντας στο Sputnik.

«Ασφαλώς είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε γύρω από το συνολικό πρίσμα των διμερών σχέσεων με την Ουάσινγκτον. Εάν η αμερικανική πλευρά ενδιαφέρεται να συνεχίσει τον διάλογο, και ο πρόεδρος Τραμπ φαίνεται να έχει δείξει τέτοιο ενδιαφέρον, θα δούμε πότε και πώς μπορεί να γίνει», είπε ο ίδιος.

Απαντώντας, εν τω μεταξύ, σε ερώτηση για το εάν οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 100ή επέτειο από το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, ο Μπορισένκο σημείωσε ότι είναι πιθανό, αν και δεν έχει αποσταλεί αίτημα για συνάντηση από την αμερικανική πλευρά μέχρι στιγμής.

Από  Sputnik