• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Πέρασε στα ψιλά: Ποια η ενέργεια του Ντόναλντ Τράμπ που δικαιώνει τον Λιακόπουλο για ακόμη μια φορά

Πέρασε στα ψιλά: Ποια η ενέργεια του Ντόναλντ Τράμπ που δικαιώνει τον Λιακόπουλο για ακόμη μια φορά

Υπάρχουν ενέργειες στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, που εύκολα περνούν στα ψιλά, από εκείνους που δεν έχουν τη γνώση για τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο του κόσμου μας.
του Νεκτάριου Αρχοντίου

Ας ξεκινήσουμε με μια μικρή αναφορά απόλυτα αναγκαία για την είδηση που θα παραθέσω μετέπειτα:

  • Πριν μερικές εβδομάδες, ο Ο.Η.Ε, εξέδωσε ανακοίνωση (Δείτε ΕΔΩ σχετικό μας άρθρο), σχετικά με το ποιοι είναι αυτή τη στιγμή οι ηγέτες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η έκθεση λέει εν συντομία, ότι «Οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν αναλάβει παγκόσμια ηγετικό ρόλο και είναι μπροστά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης αυτό όσον αφορά τον αριθμό των αιτήσεων και σε επιστημονικές δημοσιεύσεις».

Υπογραμμίζει ότι οι κινεζικές οργανώσεις αντιπροσωπεύουν τρεις από τους τέσσερις ακαδημαϊκούς παίκτες που συμμετέχουν στους 30 πρώτους αιτούντες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ενώ η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών κατατάσσεται στην 17η θέση.

Μεταξύ των ακαδημαϊκών φορέων, οι κινεζικές οργανώσεις αντιπροσωπεύουν 17 από τους 20 κορυφαίους ακαδημαϊκούς παίκτες στην κατοχύρωση με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καθώς και 10 από τις 20 κορυφαίες επιστημονικές δημοσιεύσεις που σχετίζονται με το AI.

Γιατί είναι σημαντική η παραπάνω έκθεση;

Το 2016 η Νέα Τάξη «έχασε» την Αμερική με την εκλογή του εκλεκτού της Εθνικής Δεξιάς, Ντόναλντ Τραμπ.

Τότε ο Δημοσθένης Λιακόπουλος μας είχε δώσει την πληροφορία, πως πλέον η Κίνα θα χρησιμοποιούταν από τη Νέα Τάξη για να παίξει το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα αντικαθιστώντας τις χαμένες γι αυτούς ΗΠΑ.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2017, η Κίνα άρχισε να να αναπτύσσει με ρυθμούς- ρεκόρ νέες καινοτόμες τεχνολογίες-εργαλεία για τον κόσμο του αύριο, όπου θα έχει εγκαθιδρυθεί η παγκόσμια κυβέρνηση του απόλυτου ελέγχου, της γκρίζας κοινωνίας.

Για παράδειγμα:


Ωστόσο αυτά κάνει η αριστερόστροφη Νέα Τάξη Πραγμάτων για τους δικούς της σκοπούς.

Τι κάνει η Εθνική Δεξιά;

Την απάντηση έδωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, πριν μερικές ώρες:

Εν τω μέσω των διαπραγματεύσεων με τους Δημοκρατικούς για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό που τόσο θέλει να χτίσει ο εθνικοδεξιός ηγέτης, με μια ενέργεια-αστραπή έκανε το εξής:

Υπέγραψε, εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο δίνει εντολή στην κυβέρνησή του να μετατρέψει σε προτεραιότητα την επίτευξη προόδου στην Τεχνητή Νοημοσύνη (A.I) επιστημονικό και τεχνολογικό πεδίο όπου η κυριαρχία των ΗΠΑ πιστεύει ότι θα απειληθεί από την Κίνα.

Να κάνουμε μια σημείωση όσον αφορά το γιατί έχουν οι ΗΠΑ την πρωτιά:χανΗ Νέα τάξη δούλευε με τις ΗΠΑ, ώσπου τις έχασε με την εκλογή του εκλεκτού της Εθνικής Δεξιάς για τις ΉΠΑ, Ντόλαντ Τράμπ το 2016 όπως προείπαμε Είναι λογικό οι ΗΠΑ να είναι ακόμη πρώτες αφού όλο το βάρος οι παγκοσμοιοποιητές το είχαν ρίξει για πολλά χρόνια εκεί όσο την κατείχαν και υπήρχαν/υπάρχουν εξελιγμένες υποδομές.

Το προεδρικό διάταγμα Τράμπ, καλεί την «ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αφιερώσει όλους της τους πόρους» προκειμένου η χώρα να παραμείνει πρωτη ως προς την τεχνητή νοημοσύνη.

«Οι Αμερικανοί επωφελήθηκαν τρομερά διότι υπήρξαν προάγγελοι και πρωτοπόροι διεθνώς στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

«Ωστόσο, δοθείσης της ταχύτητας με την οποία προχωρά η καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορούμε να τηρούμε παθητική στάση και να υποθέτουμε ότι η κυριαρχία μας είναι εγγυημένη», συνεχίζει το κείμενο.

Η κίνηση καταγράφεται με φόντο την ένταση, που κλιμακώθηκε ραγδαία από πέρυσι, ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο.

Ανάμεσα στα πολλά θέματα για τα οποία διαφωνούν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη φιγουράρει η τεχνολογία και ιδίως κάποιες διαστάσεις της επιστημονικού και τεχνολογικού πεδίου στο οποίο οι Κινέζοι πραγματοποιούν τεράστιες επενδύσεις.

Η πρωτοβουλία έχει σκοπό να εξασφαλιστεί πως οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν το πλεονέκτημα στο πεδίο της έρευνας και της ανάπτυξης ως προς την τεχνητή νοημοσύνη και συναφή πεδία, για παράδειγμα τις προηγμένες τεχνολογίες μεταποίησης και τους κβαντικούς υπολογιστές.

Ο Τραμπ τόνισε στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης την περασμένη Τρίτη ότι είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με τα μέλη του Κογκρέσου προκειμένου να γίνουν νέες, μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές, ανάμεσά τους επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής η εφαρμογή των οποίων αναμένεται στο μέλλον, τονίζοντας πως είναι «ανάγκη» να γίνουν.

  «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι που άπτεται όλων των διαστάσεων της ζωής των ανθρώπων», εξήγησε στέλεχος της κυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί «μια ομπρέλα» για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και για να «δείξει τι υπόσχεται να φέρει στον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε.

Με δυο λόγια ο Τραμπ είπε : “Πρώτα η Αμερικανική τεχνητή νοημοσύνη”.

Η Εθνική Δεξιά, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει εκτός του μεγάλου παιχνιδιού της τεχνητής νοημοσύνης και σύμφωνα με το διάταγμα Τράμπ θα “χτυπήσει” την καλπάζουσα αυτή τη στιγμή Κίνα, που χρησιμοποιεί η αριστερόστροφη Νέα Τάξη Πραγμάτων και που μέχρι τώρα φαινόταν να παίζει “χωρίς αντίπαλο”.

Αυτό για όσους παρακολουθούν τις παγκόσμιες εξελίξεις και διαβάζουν El.gr αποτελεί ακόμη μια δικαίωση του Λιακόπουλου.

(φώτο: Pexels)  • 76
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...