Ουρά κάνουν τα ΜΜΕ για τη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ: 1.400 αιτήσεις έχει λάβει η Φινλανδία

Τεράστιο το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την κάλυψη της συνάντησης του Ρώσου προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Σχεδόν 1.400 αιτήσεις για διαπίστευση έχει λάβει το υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας για τη δημοσιογραφική κάλυψη της επικείμενης συνάντησης του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής Επικοινωνικών του υπουργείου στο Sputnik.

«Υπάρχουν σχεδόν 1.400 αιτήσεις», σημείωσε ο Vesa Hakkinen, εν όψει της συνάντησης Πούτιν — Τραμπ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Ελσίνκι. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τους δημοσιογράφους από την αμερικανική και ρωσική πλευρά που θα είναι 200. Επομένως, ο συνολικός αριθμός των διαπιστευμένων δημοσιογράφων αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Το υπουργείο δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η διαδικασία επεξεργασίας των αιτημάτων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Εν τω μεταξύ, το ειδησεογραφικό πρακτορείο STT μετέδωσε ότι συνολικά έχουν γίνει δεκτές οι ατιήσεις 1.436 εκπροσώπων ΜΜΕ από 61 χώρες, προκειμένου να καλύψουν το γεγονός. Ο μεγαλύτερος αριθμός δημοσιογράφων θα είναι από τη Φινλανδία (368), ενώ πολλοί δημοσιογράφοι προέρχονται από τη Βενεζουέλα, την Κίνα, τις Φιλιππίνες και την Αλγερία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν σχετικά με τις διμερείς σχέσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όπως επίσης και άλλα καίρια ζητήματα της διεθνούς ατζέντας.

Από Sputnik

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...