Οι νεαροί Ρώσοι δείχνουν τον δρόμο στην Ελλάδα

Οι νεαροί Ρώσοι παίρνουν σπάνια μέρος σε διαδηλώσεις,

ενδιαφέρονται ωστόσο για την πολιτική και είναι καλά πληροφορημένοι όσον αφορά τους στόχους των διαδηλώσεων.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει, σύμφωνα με την Deutsche Welle, πρόσφατη έκθεση του Κέντρου Ανατολικοευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών ZOiS για τους νέους στηn Ρωσία και την πολιτική τους στάση.

Με άλλα λόγια οι νέοι της Ρωσίας δεν κατεβαίνουν στους δρόμους απλά για να κραυγάζουν, ψάχνονται, ενημερώνονται και δεν παρασύρονται από βερμπαλισμούς. Τα βάζουν όλα κάτω και επιλέγουν το καλύτερο δυνατό από τις επιλογές που έχουν, εκείνη την στιγμή, κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει μήνυμα για την Ελλάδα και τις εκλογές.

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2018 μετά τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία. Γύρω στους 2.000 νέους από 15 ρωσικές πόλεις ηλικίας μεταξύ 16 και 34 χρόνων πήραν μέρος στη δημοσκόπηση.

Περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν πως ενδιαφέρονται τόσο για την εσωτερική όσο και από την εξωτερική πολιτική.

Το 61% των Ρώσων νέων δήλωσε πως πήρε μέρος στις προεδρικές εκλογές και το 67% ψήφισε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο θεσμός του Προέδρου αλλά και ο στρατός χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως ανάμεσα στους νέους Ρώσους!

Το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε πως γνώριζε για το κύμα των διαδηλώσεων και για τον στόχο τους που ήταν η καταπολέμηση της διαφθοράς και ότι εν μέρει στρέφονταν και εναντίον του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο μόνο το 5% θα έπαιρνε προσωπικά μέρος.

Τι διαφοροποιεί όμως τους νεαρούς Ρώσους από τους συνομηλίκους τους στην Ευρώπη; Ίσως μια πιο συντηρητική στάση, μεγαλύτερη πίστη στην κυβέρνηση και στις εθνικές αξίες.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu