• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο ΥΠΕΞ του Τραμπ έδωσε το «σύνθημα» σε όλον τον πλανήτη: Οικοδομούμε μια «Νέα (Δεξιά) Φιλελεύθερη Παγκόσμια Τάξη» – Το ΒΙΝΤΕΟ που πείθει τους πάντες

Ο ΥΠΕΞ του Τραμπ έδωσε το «σύνθημα» σε όλον τον πλανήτη: Οικοδομούμε μια «Νέα (Δεξιά) Φιλελεύθερη Παγκόσμια Τάξη» – Το ΒΙΝΤΕΟ που πείθει τους πάντες

 «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ οικοδομεί μια Νέα Φιλελεύθερη Παγκόσμια Τάξη»,

στα πρότυπα φυσικά της Εθνικής Δεξιάς, η οποία πρεσβεύει την ελεύθερη οικονομία.

Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε διπλωμάτες στις Βρυξέλλες κατηγορώντας το Ιράν και την Κίνα της Νέας Τάξης ότι προκαλούν αστάθεια στον κόσμο.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι δηλώσεις έρχονται μετά από αυτές του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Mike Pence, που αναφέρθηκε στην Κίνα, σε μέρος της οποίας προσπαθεί η Νέα Τάξη να εφαρμόσει τα προγράμματα εξαναγκαστικού ελέγχου των ανθρώπων, τα οποία πριν χάσει την εξουσία εφάρμοζε στην Αμερική.

Θυμηθείτε το άρθρο μας: Παγκόσμια δικαίωση όσων γράφει το el.gr: Διαβάστε τι δηλώνουν ανοιχτά πλέον Ρώσοι και Αμερικανοί του Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως δήλωσε τον Οκτώβριο, και σας το παρουσιάζουμε στο el, τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έκανε μια απότομη στροφή προς τον έλεγχο και την καταπίεση του λαού της. Σήμερα, η Κίνα έχει χτίσει μια ασύγκριτη κατάσταση επιτήρησης, που είναι όλο και πιο επεκτατική και παρεμβατική (στη προσωπική ζωή των πολιτών) – συχνά με τη βοήθεια της τεχνολογίας των ΗΠΑ.

Ποιάς τεχνολογίας; Αυτή που χρησιμοποιούσε για τους ίδιους λόγους, η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αυτά όλα λοιπόν έρχεται να τα αλλάξει, σύμφωνα με τον Πομπέο, μια «νέα δεξιά τάξη πραγμάτων», η οποία υποστηρίζεται από την αμερικανική ηγεσία και την δημοκρατία, μιας και ο Τραμπ εκλέχτηκε δημοκρατικά.

«Σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις της σπουδαίας δημοκρατίας μας καλούμε τα αξιότιμα έθνη να οικοδομήσουν μια νέα φιλελεύθερη Παγκόσμια Τάξη, που θα αποτρέπει τον πόλεμο και θα επιτυγχάνει μεγαλύτερη ευημερία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος βρίσκεται στην βελγική πρωτεύουσα για την σύνοδο του NATO.

«Υπό τον πρόεδρο Τραμπ δεν εγκαταλείπουμε την παγκόσμια ηγεσία ή τους φίλους μας στο διεθνές σύστημα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Ενεργούμε για να διατηρήσουμε, να προστατεύσουμε και να προάγουμε έναν ανοιχτό, δίκαιο, ξεκάθαρο και ελεύθερο κόσμο κυρίαρχων κρατών. Αυτό το σχέδιο θα απαιτήσει μια αληθινή, όχι ψευδή, αποκατάσταση της φιλελεύθερης τάξης ανάμεσα στα έθνη. Θα απαιτήσει μια αποφασιστική Αμερική και ηγεσία όχι μόνο από τη χώρα μου, αλλά από δημοκρατίες ανά τον κόσμο», υπογράμμισε.

Η ψευδής φιλελεύθερη τάξη είναι εκεί της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία στην πραγματικότητα είναι αριστερόστροφη, καταπατώντας τις οικονομικές ελευθερίες αλλά και εξαφανίζοντας την όποια διαφορετικότητα μέσω της προώθησης της πολυπολιτισμικότητας με ανθρώπους-δούλους που θα δρουν και θα σκέφτονται το ίδιο, ξεχνώντας τις εθνικές τους παραδόσεις.

Άλλη μία δικαίωση για το el.gr του Δημοσθένη Λιακόπουλου, το οποίο είναι το πρώτο ενημερωτικό σάιτ στην Ελλάδα που ανέδειξε την διεθνή άνοδο της Εθνικής Δεξιάς, ως αντίβαρο στην πολιτική της παγκοσμιοποίησης με τελικό στάδιο την συγχώνευση λαών και θρησκειών σε μία παγκόσμια αριστερόστροφη κυβέρνηση.