Ο Τζον Κέλι θα είναι προσωπάρχης του Λευκού Οίκου έως το 2020

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Τζον Κέλι να παραμείνει στην θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου,

μέχρι την προεκλογική εκστρατεία του 2020 κατά την οποία ο Τραμπ θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, μεταδίδει το ABC News επικαλούμενο αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

Δύο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν χθες ότι ο Κέλι είπε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους ότι αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου Τραμπ.

Σε ξεχωριστή συνάντηση μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων με αρμοδιότητες στην επικοινωνία, υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε ότι ο Κέλι εξέφρασε πρόθεση να παραμείνει στη θέση του για πολύ περισσότερο, ακόμη και μέχρι το 2024, εάν ο πρόεδρος Τραμπ εκλεγεί για δεύτερη προεδρική θητεία.

‘Αλλος αξιωματούχος δήλωσε στο ABC News ότι η εσωτερική συζήτηση σχετικά με το μέλλον του Κέλι στην κυβέρνηση διεξάγεται επί αρκετές εβδομάδες και ότι ο Κέλι συμφώνησε αφού οι προηγούμενες εντάσεις ξεπεράστηκαν.

Η είδηση για την παραμονή του Κέλι στη θέση του έγινε γνωστή μία ημέρα αφότου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων του στον Λευκό Οίκο.

Στρατηγός εν αποστρατεία των Πεζοναυτών, ο Κέλι αντικατέστησε τον Ρέινς Πρίμπους, ο οποίος ήταν ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και παρέμεινε στη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου μόνο για μερικούς μήνες.

Η επιλογή του Κέλι για τη θέση αυτή, μεταφράστηκε ως μια προσπάθεια του προέδρου Τραμπ ν’ αποκαταστήσει την τάξη στον Λευκό Οίκο. Ο ίδιος επέβαλε περιορισμούς στα στελέχη που έχουν πρόσβαση στον Λευκό Οίκο, προσπάθησε να περιορίσει τις διαρροές πληροφοριών για κρίσιμα ζητήματα, ενώ περιόρισε και την πρόσβαση των στελεχών σε απόρρητες πληροφορίες.

Δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος Τραμπ είπε για τον Κέλι ότι είναι “ένας από τους καλύτερους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί”, προβλέποντας ότι “θα παραμείνει κατά τη γνώμη μου για τα επόμενα επτά χρόνια που απομένουν”.

ABC News

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu