Ο Τραμπ πήρε «μαθήματα», από τους Δημοκρατικούς – Τι είπε για το Πεκίνο

Του Γιώργου Φαρμάκη

Όπως έχετε διαβάσει στο el, οι Δημοκρατικοί (Αντιπολίτευση ΗΠΑ), κατηγορούν την Ρωσία για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Το επιτελείο του Πούτιν έχει αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι στην ουσία υποστηρίζουν ότι το επιτελείο του Τραμπ, επέτρεψε την επέμβαση των Ρώσων, στις αμερικανικές εκλογές.  Ο Αμερικανός πρόεδρος λοιπόν, πήρε πολλά….μαθήματα από τους Δημοκρατικούς και είπε να τα εφαρμόσει.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη, ότι ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ «ίσως να μην είναι πλέον» «φίλος» του, μετά τις κατηγορίες που διατύπωσε νωρίτερα χθες ο Αμερικανός πρόεδρος ότι το Πεκίνο αναμειγνύεται στην αμερικανική πολιτική σκηνή με στόχο να εμποδίσει την νίκη του στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου του 2018, για το Κογκρέσο.

«Δεν θέλουν να κερδίσω ή να κερδίσουμε (σ.σ. το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), γιατί είμαι ο πρώτος πρόεδρος που προκαλεί την Κίνα στο θέμα του εμπορίου και εμείς κερδίζουμε στο εμπόριο σε κάθε επίπεδο. Δεν θέλουμε αυτοί να ανακατευτούν στις επερχόμενες εκλογές μας». Ο ένοικος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι «έχει αποδεικτικά στοιχεία» τα οποία θα «δώσει στη δημοσιότητα».

Παράλληλα, ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε σε δημοσιογράφους, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και η κινεζική κυβέρνηση διεξάγουν ποικίλες δραστηριότητες κακόβουλης επιρροής και ανάμιξης στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Η Κίνα απέρριψε τις κατηγορίες με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι να δηλώνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι:

«Η Κίνα σεβάστηκε πάντα την αρχή της μη-ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις μιας χώρας».»Απορρίπτουμε τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της Κίνας και ζητούμε από τις άλλες χώρες να σεβαστούν το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να μην αναμιγνύονται στις δικές μας εσωτερικές υποθέσεις», επέμεινε ο Γουάνγκ Γι.

Ότι έκαναν οι Δημοκρατικοί στον Τραμπ, τώρα το κάνει (ο Τραμπ) στους Κινέζους, με σκοπό να δικαιολογήσει με αυτό τον τρόπο μια πιθανή ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές.

Σημείωση

Δεν είναι σίγουρο ότι ο Τραμπ, θα χάσει τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές, αλλά σαν επιχειρηματίας που είναι, φροντίζει πάντα να έχει έναν άσσο στο μανίκι του.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu