• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Τραμπ ΠΕΤΥΧΕ αυτό που ήθελε- Μεγάλη ήττα της Νέας Τάξης στις ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τραμπ ΠΕΤΥΧΕ αυτό που ήθελε- Μεγάλη ήττα της Νέας Τάξης στις ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Εθνικοδεξιός Ντόναλντ Τραμπ έχει κάθε λόγο να πανυγυρίζει μετά την ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Συγκεκριμένα, μετά από εκατοντάδες ώρες συζητήσεων, διαπραγματεύσεων αλλά και πολλές φορές καυγάδων, το Ανώτατο δικαστήριο «έσπασε» το εμπάργκο που είχαν στήσει ουσιαστικά οι Δημοκρατικοί, που εκπροσωπούν στην πλειοψηφία τους, το λεγόμενο βαθύ κράτος των ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει πως πλέον η κυβέρνηση Τραμπ, μπορεί να χρησιμοποιήσει επιτέλους τα κονδύλια ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία πλέον αποδεσμεύτηκαν από το Κογκρέσο για το Πεντάγωνο, με σκοπό να διατεθούν για την οικοδόμηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, πράγμα που ανέκαθεν ήθελε ο αμερικανός πρόεδρος.

Η ήττα για την αριστερόστροφη Νέα Τάξη μέσα στις ΗΠΑ, είναι σημαντική και είναι κυρίως μια ήττα που έχει ψυχολογικό αντίκτυπο, αφου ο Τραμπ κατάφερε να περάσει «το δικό του», απέναντι σε πολυσέλιδους αριστερόστροφους νόμους και ατελείωτη προπαγάνδα κατά του ιδίου και της πολιτικής του.

Ας δούμε όμως μερικά επιπλέον στοιχεία:

Το Ανώτατο Δικαστήριο, που πλέον κλείνει προς το Εθνικοδεξιό στρατόπεδο, με ψήφους 5 προς 4, απέτρεψε την απόφαση ενός δικαστή της Καλιφόρνιας που είχε απαγορεύσει στον Αμερικανό πρόερδρο να χρησιμοποιήσει κονδύλια του Υπουργείου Άμυνας για να κατασκευαστεί το περιβόητο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο: «οι ενάγοντες δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την κατανομή των κονδυλίων αυτών διότι «η κυβέρνηση αποδεικνύει επαρκώς, σε αυτό το στάδιο» τη βασιμότητα της επιχειρηματολογίας της».

Πλέον είναι επίσημο! Να θυμίσουμε πως μέχρι να φτάσουμε εδώ, η υπόθεση του τείχους προκάλεσε στις αρχές του έτους ακόμη και την μερική αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ για το χρονικό διάστημα-ρεκόρ των 35 ημερών!

Κατόπιν και όταν το Κονγκρέσο απέκλεισε την χρηματοδότηση που ζητούσε, ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με σκοπό να χρησιμοποιήσει κονδύλια που προορίζονταν για τον στρατό των ΗΠΑ, ώστε να προωθήσει την οικοδόμηση του τείχους!

Πλέον μπορεί να το χτίσει με την «έγκριση» του Ανωτάτου Δικαστηρίου!

Ωστόσο πρέπει να μην ξεχνάμε, πως καθ όλη τη διάρκεια αυτής της διαπραγματευτικής πορείας, ο Τραμπ δεν χρησιμοποίησε μόνο, ας μας επιτραπεί η φράση, «τσαμπουκά», για πετύχει το σκοπό του, αλλά και τη διπλωματική οδό, εναλλάξ.

Αυτό μας διδάσκει πως μόνο με «τσαμπουκά», σε πολιτικό επίπεδο δεν μπορεί να επιτευχθεί σχεδόν τίποτε, όπως έχει δείξει η ίδια η ιστορία.

Σαν να μην έφτανε όμως η πρώτη νίκη του Αμερικανού, ακολούθησε και η δεύτερη!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ανακοίνωσε, τη σύναψη μιας συμφωνίας για τους μετανάστες με την Γουατεμάλα, ενώ συνεχίζει τις πιέσεις που ασκεί για να αναγκάσει τις γειτονικές χώρες του Νότου να ελέγχουν καλύτερα το κύμα των μεταναστών που επιδιώκουν να φτάσουν στις ΗΠΑ.

Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει «να υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια αυτών που αιτούνται νόμιμα άσυλο και να δοθεί τέλος στις απάτες για το άσυλο και στις παραβιάσεις του συστήματος», δεσμεύτηκε ο πρόεδρος Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Μεγάλο το πλήγμα μέσα στις ΗΠΑ, πρώην «έδρα» της Νέας Τάξης, την οποία και βλέπει να απομακρύνεται οριστικά από τον έλεγχό της.

Φυσικά ως εκεί υπάρχουν πολλές ιδεολογικές μάχες που πρέπει να δοθούν, αφού το αριστερόστροφο Βαθύ κράτος είναι «ριζωμένο» καλά και ο Ντόναλντ Τραμπ, το γνωρίζει.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •