• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Μπλούμπεργκ θα δαπανήσει 80 εκ.δολάρια για να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς

Ο Μπλούμπεργκ θα δαπανήσει 80 εκ.δολάρια για να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος επικρίνει συχνά τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σκοπεύει να δαπανήσει 80 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει υποψήφιους των δημοκρατικών να κερδίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για την ανανέωση του Κογκρέσου, καθώς θεωρεί τους ρεπουμπλικάνους «ακατάλληλους» για την εξουσία, έγραψε η εφημερίδα The New York Times την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπλούμπεργκ, ο οποίος θεωρείτο στο παρελθόν προσκείμενος στους Ρεπουμπλικάνους αλλά αρνείται να του βάζουν πολιτική ταμπέλα και δηλώνει πως παραμένει πολιτικά ανεξάρτητος, έδωσε εντολή σε συνεργάτες του να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να χάσουν οι ρεπουμπλικάνοι την πλειοψηφία στο Κογκρέσο.

Το GOP σήμερα ελέγχει τον Λευκό Οίκο, τη Γερουσία αλλά και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Μπλούμπεργκ, ο ενδέκατος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία 51 δισεκ. δολάρια, κατά το οικονομικό περιοδικό Forbes, εξήγησε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του ότι «ουδέποτε πίστευε» πως ωφελεί τους πολίτες η μονοκρατορία ενός κόμματος και πρόσθεσε ότι «ο τελευταίος 1,5 χρόνος είναι η απόδειξη». Ο δισεκατομμυριούχος δεν διευκρίνισε αν το ποσό στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα των Τάιμς είναι ακριβές.

«Ορισμένοι ρεπουμπλικάνοι πήραν τις συνταγματικές και νομοθετικές τους ευθύνες σοβαρά, όπως ο φίλος μου Τζον Μακέιν», συνέχισε στην ανακοίνωσή του ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, «αλλά πολλοί από αυτούς αποδείχθηκαν εντελώς ακατάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων, κι αυτό είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό, των ηγετών των ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο».

Ο Μπλούμπεργκ είχε ταχθεί υπέρ της υποψήφιας των δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και εναντίον του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο μεγιστάνας, ιδιοκτήτης του ομώνυμου ομίλου μέσων ενημέρωσης, έχει δαπανήσει όχι ευκαταφρόνητο μέρος της περιουσίας του για να προωθήσει πρωτοβουλίες για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Οι πολιτικές δωρεές του διαπερνούν τις κομματικές γραμμές και μοιάζουν να κατευθύνονται από την έμφαση που δίνει στην προώθηση μέτρων για την επιβολή περιορισμών στην οπλοκατοχή, την προστασία του περιβάλλοντος και να υπάρξει μεταρρύθμιση στην πολιτική διαχείρισης της μετανάστευσης.

«Για να είμαι σαφής: έχω πολλές διαφωνίες με ορισμένους δημοκρατικούς», ειδικά εκείνους που επιδιώκουν να μετατρέψουν αυτές τις εκλογές σε δημοψήφισμα για την παραπομπή του Τραμπ σε δίκη και την καθαίρεσή του από την προεδρία. «Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ανεύθυνο», ανέφερε ακόμα στο μήνυμά του ο Μπλούμπεργκ, προφανώς αναφερόμενος στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Τομ Στάιερ, που συνεχίζει να διεξάγει μιντιακό blitzkrieg με στόχο την καθαίρεση του Τραμπ και την παραπομπή του σε δίκη.