Ντόναλντ Τραμπ: «Το τζάμπα πέθανε!» ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, τα λέει έξω από τα δόντια, για να τον ακούν όλοι, όσοι παραπονιούνται για τους δασμούς στις εισαγωγές ξένων προϊόντων και το νοικοκύρεμα που επιχειρεί να φέρει στα οικονομικά τη; χώρας του.

Οι κακές εμπορικές συμφωνίες της κυβέρνησης του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα και η αυστηρή νομοθεσία, για τη δήθεν διάσωση του κλίματος του πλανήτη, εξαθλίωσαν την αμερικανική βιομηχανία και δημιούργησαν στρατιές ανέργων και άστεγων στις ΗΠΑ, ενώ η αγορά κατακλίστηκε από εισαγόμενα προϊόντα που δεν μπορούσε η τοπική παραγωγή να ανταγωνιστεί. Αποτέλεσμα ήταν να μπουν λουκέτα σε πολύ μεγάλες και γνωστές αμερικανικές βιομηχανίες και πολλές από αυτές αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στο εξωτερικό για να διασωθούν.

Τώρα όμως ο Τραμπ ήρθε για να βάλει τάξη στο υπό διάλυση κράτος των ΗΠΑ και κάνει σαφές σε όλους τους αποδέκτες, τόσο στην ΕΕ, όσο και στον Καναδά, την Κίνα και άλλες χώρες, με τις οποίες βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο, ότι το τζάμπα τελείωσε και οι κακές συμφωνίες για τη χώρα του είναι πια παρελθόν, ενώ ζητά μια δίκαιη εμπορική συμφωνία με όλους.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουνε επιβάλει, η μία στις εξαγωγές της άλλης, δασμούς σε προϊόντα ύψους 34 δισεκ. δολαρίων, με το Πεκίνο να κατηγορεί την Ουάσινγκτον, ότι προκαλεί τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο στην οικονομική ιστορία, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου κλιμακώνουν την σύγκρουσή τους.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu