• Αρχική
 • Άρθρα
 • Μπορούν να ανατρέψουν τον Τραμπ; Όλη η αλήθεια! Ποια η… «σχέση» με «Novartis» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορούν να ανατρέψουν τον Τραμπ; Όλη η αλήθεια! Ποια η… «σχέση» με «Novartis» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να προχωρήσει στην διαδικασία αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ. Τι ισχύει;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Η Νέα Τάξη κινητοποιεί το Βαθύ Κράτος των Δημοκρατικών (Ομπάμα Χίλαρι) κτλ, προκειμένου να κινήσουν διαδικασίες κατά της Εθνικής Δεξιάς μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην οποία έχει την πλειοψηφία.

Μπορούν όμως να ανατρέψουν τον Ντόναλντ Τραμπ;

Αντικείμενο της έρευνας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, είναι η δήθεν καταγγελία ανώνυμου, φυσικά, πληροφοριοδότη (το θέμα θυμίζει την σκευωρία «Novartis») περί υποτιθέμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας Τραμπ – Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του να διερευνήσει τον γιο του πρώην Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, για την κατηγορία της διαφθοράς (διαβάστε ΕΔΩ)

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Μπάιντεν θεωρείται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ποια είναι η διαδικασία της αποπομπής;

Χωρίζεται σε τρία στάδια:

 • Έρευνα του Κογκρέσου (Βουλή Αντιπροσώπων και Γερουσία)
 • Ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την αποπομπή, η οποία απαιτεί απλή πλειοψηφία. Εάν η αποπομπή εγκριθεί, τότε ο ο Ντόναλντ Τραμπ – θεωρείται «αποπεμπόμενος». ΔΕΝ ΧΆΝΕΙ ΌΜΩΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ.
 • Ο «αποπεμπόμενος» δικάζεται από την Γερουσία των ΗΠΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία 2/3 στην Γερουσία. Εφόσον το αποτέλεσμα είναι υπέρ της αποπομπής, τότε ο «αποπεμπόμενος» απομακρύνεται οριστικά.

Θα ανατραπεί ο Τραμπ;

Όπως είδατε, για να προχωρήσει η ανατροπή, απαιτείται να δώσουν το «πράσινο φως» τουλάχιστον οι μισοί βουλευτές και τα 2/3 των γερουσιαστών.

Ενδεικτικά, σήμερα, περίπου 12 μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων (με 235 βουλευτές σε σύνολο 435), αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία (με 53 γερουσιαστές σε σύνολο 100). Με άλλα λόγια, οι απαιτούμενοι βουλευτές για να αποπεμφθεί ο Τραμπ υπάρχουν. Δεν υπάρχουν, όμως, και τα απαιτούμενα 2/3 των γερουσιαστών που είναι 67 σε σύνολο 100 (ενώ οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία είναι μόνο 45).

Επομένως, είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να ανατραπεί ο Τραμπ, εκτός και αν γίνουμε «μάρτυρες» του μεγαλύτερου «λαδώματος» Γερουσίας στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το Βαθύ Κράτος των παγκοσμιοποιητών στις Ηνωμένες Πολιτείες, στέλνει όμως μήνυμα στο Ν.Τραμπ πως θα εξακολουθήσει να του προκαλεί εμπόδια. Επιπλέον η όλη ιστορία θέλει να αφήσει «ίχνη λάσπης», προκειμένου να μειωθούν τα εκλογικά ποσοστά του Τραμπ εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020, ώστε η Νέα Τάξη να πάρει πίσω την εξουσία.

ΥΓ. Πολλοί προβληματίζονται από το timing να κινηθεί διαδικασία κατά του Αμερικανού Προέδρου, λίγο πριν συναντηθεί με τον Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος εφαρμόζει στην, σημαντική για την Νέα Τάξη, Ελλάδα ψήγματα δεξιάς πολιτικής, τάση η οποία θα μπορούσε να ενισχυθεί μετά από συνάντηση με τον επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς των ΗΠΑ.

ΦΩΤΟ eurokinissi

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •