• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μόσχα: «Ξεκάθαρη πρόκληση των Ουκρανών η κατάσταση στο Στενό του Κερτς»

Μόσχα: «Ξεκάθαρη πρόκληση των Ουκρανών η κατάσταση στο Στενό του Κερτς»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι «ενέργειες του ουκρανικού ναυτικού στο Κερτς ήταν πολύ επικίνδυνες»,

κατά την διάρκεια του περιστατικού που συνέβη χθες στο στενό του Κερτς.

Ξεκάθαρη πρόκληση χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο στενό του Κερτς, ύστερα από το θερμό επεισόδιο που έγινε την Κυριακή, μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών πλοίων.

«Η κατάσταση στο στενό του Κερτς είναι ξεκάθαρη πρόκληση. Το Κίεβο παραβίασε βασικές διατάξεις του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι ενέργειες του ουκρανικού ναυτικού στο Κερτς ήταν πολύ επικίνδυνες, έθεσαν σε κίνδυνο τη θαλάσσια κίνηση και την ασφάλεια ανθρώπων», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, μιλώντας για τους Ουκρανούς ναύτες που κρατούνται για το περιστατικό της Κυριακής στο στενό του Κερτς, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως όσοι παραβίασαν τα σύνορα της χώρας υπόκεινται σε νομική δίωξη.

Η ρωσική πλευρά ενήργησε με βάση το διεθνές και εθνικό δίκαιο, πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πέσκοφ, μιλώντας τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό όπου οι Ρώσοι συνοριοφύλακες έπρεπε να θέσουν υπό κράτηση πλοία του Ναυτικού της Ουκρανίας εξαιτίας της παραβίασης των ρωσικών συνόρων.

Άνοιξε το στενό του Κερτς μετά την ουκρανική παραβίαση των συνόρων
«Ξέρετε, η ρωσική πλευρά ενήργησε σε αυστηρή συμφωνία με τον νόμο, τόσο με το διεθνές δίκαιο, όσο και το εθνικό δίκαιο. Ήταν μια εισβολή ξένων πολεμικών πλοίων σε χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε για τις ενέργειες των Ρώσων συνοριοφυλάκων.

Με πληροφορίες από Sputnik