• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ξεκίνησαν τη μαραθώνια ανάγνωση της έκθεσης Μάλερ “για τον απλό κόσμο που δεν την έχει δει”

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ξεκίνησαν τη μαραθώνια ανάγνωση της έκθεσης Μάλερ “για τον απλό κόσμο που δεν την έχει δει”

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκίνησαν σήμερα έναν μαραθώνιο διαβάσματος της έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, με τα συμπεράσματά του από την έρευνα για τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η ανάγνωση του πορίσματος, έκτασης 448 σελίδων, ξεκίνησε το μεσημέρι τοπική ώρα και αναμένεται ότι θα διαρκέσει 12-14 ώρες. Πρόκειται για το κείμενο που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφού αφαιρέθηκαν οι “ευαίσθητες” ή εμπιστευτικές πληροφορίες που περιείχε.

Για όσους δεν μπορούσαν να βρεθούν στο Καπιτώλιο για να ακούσουν την έκθεση, αποφασίστηκε να μεταδοθεί η ανάγνωση από το C-SPAN.

Η Μέρι Γκέι Σκάνλον, μέλος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ξεκίνησε πρώτη το διάβασμα και θα την ακολουθήσουν στο βήμα σχεδόν 24 συνάδελφοί της.

“Υπάρχουν πολλοί απλοί άνθρωποι που δεν έχουν δει την έκθεση Μάλερ”, είπε η Σίλβια Γκαρσία, επίσης μέλος της ίδιας Επιτροπής, πριν ξεκινήσει η Σκάνλον αυτόν τον “μαραθώνιο”. “Είναι μια προσπάθεια που κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι όποιος έχει την περιέργεια, όποιος δεν έχει τον χρόνο να την ξεφυλλίσει, θα μπορέσει να την ακούσει και να καταλάβει τι αφορούν όλα αυτά”, πρόσθεσε.

Στην έκθεση του Μάλερ περιγράφονται διάφοροι δεσμοί του προεκλογικού επιτελείου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, όμως δεν βρέθηκαν επαρκείς αποδείξεις ότι υπήρξε κάποιου είδους εγκληματική συνωμοσία με τη Μόσχα. Αναφέρονται επίσης οι προσπάθειες που έκανε ο Τραμπ για να παρεμποδίσει την έρευνα.

Οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν τη Βουλή, ζητούν να τους δοθούν η πλήρης έκθεση του Μάλερ, χωρίς περικοπές, αλλά και οι φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ των έξι τελευταίων ετών.

(φώτο: Pexels)