• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΗΠΑ: Επικρίσεις σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης για την απουσία του κατά τη διάρκεια της βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

ΗΠΑ: Επικρίσεις σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης για την απουσία του κατά τη διάρκεια της βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο βρέθηκε στο επίκεντρο επικρίσεων, κυρίως από τον κυβερνήτη της πολιτείας, καθώς απουσίαζε κατά τη διάρκεια της γιγαντιαίας βλάβης, που βύθισε στο σκοτάδι χθες ένα τμήμα του Μανχάταν.

Η διακοπή του ρεύματος, που συνέβη νωρίς το βράδυ, επηρέασε περίπου 73.000 καταναλωτές και βύθισε στο σκοτάδι ένα τμήμα στο κεντροδυτικό Μανχάταν, μεταξύ άλλων σταθμούς του μετρό, θέατρα του Μπρόοντγουεϊ και ένα μέρος των διαφημιστικών γιγαντοοθόνων στην Τάιμς Σκουέρ.

Το ρεύμα άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά από τις 22.00 το βράδυ (05.00 το πρωί ώρα Ελλάδας της Κυριακής), προτού επανέλθει πλήρως γύρω στα μεσάνυχτα τοπική ώρα.

Υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο βρισκόταν χθες σε περιοδεία στην Άιοβα (κεντρικές ΗΠΑ), όπου είχε προγραμματίσει να περάσει τη νύχτα.

Αφού ενημερώθηκε για τη βλάβη, εξήγησε αρχικά στο CNN ότι περίμενε περαιτέρω στοιχεία προκειμένου να αποφασίσει εάν θα επέστρεφε ή όχι στη Νέα Υόρκη. Αυτός ο δισταγμός είχε ως αποτέλεσμα ένα πρώτο κύμα αποδοκιμασίας μεταξύ των χρηστών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σε συνέντευξή του, επίσης στο CNN, ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο άσκησε κριτική στον Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Οι δήμαρχοι είναι σημαντικοί σε καταστάσεις όπως οι συγκεκριμένες και πρέπει να βρίσκονται στο πεδίο» υπογράμμισε. Αν και οι δυο τους προέρχονται από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, Μπιλ ντε Μπλάζιο και Άντριου Κουόμο εκτιμούν ελάχιστα ο ένας τον άλλο και διαφωνούν συχνά μεταξύ τους.

Αφιχθείς το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, ενώ η βλάβη συνέχιζε, ο κυβερνήτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, αφού το ρεύμα άρχισε να αποκαθίσταται.

Ο δήμαρχος τελικά αποφάσισε το Σάββατο να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη εκτάκτως, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Το σημαντικό είναι να κρατάς το τιμόνι, να επιβεβαιώνεις ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να λειτουργούν και να επικοινωνείς» υποστήριξε σήμερα στο CNN.

«Μπόρεσα να τα κάνω όλα αυτά αμέσως».

«Όταν είναι κάποιος δήμαρχος, κυβερνήτης, θα πρέπει να ταξιδεύει για κάθε είδους λόγο» υπογράμμισε.

«Είμαι (κυβερνήτης) εδώ και 8 χρόνια» απάντησε ο Άντριου Κουόμο και «μπορώ να μετρήσω στα δάκτυλά μου τις φορές που έφυγα από την πολιτεία».

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να βρίσκεσαι σε μια περιοχή όπου θα μπορείς κάθε στιγμή να δίνεις το παρόν» συμπλήρωσε, «όμως ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πολιτικές αποφάσεις του».

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •