• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Ρωσία θα δώσει την δική της απάντηση μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την Συνθήκη INF

Η Ρωσία θα δώσει την δική της απάντηση μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την Συνθήκη INF

Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει και να λάβει τα ανάλογα μέτρα μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποποιηθούν από τις 2 Φεβρουαρίου των δεσμεύσεων τους που απορρέουν από τη Συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων μέσου και μικρού βεληνεκούς (INF)

δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, τονίζοντας με τρόπο κατηγορηματικό ότι «αυτό φυσικά θα γίνει».

«Εάν η αμερικανική πλευρά παρόλα αυτά καταλήξει οριστικά στην άποψη της και αποχωρήσει από την Συνθήκη INF, η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα και να αντιδράσει ανάλογα και να απαντήσει με ενέργειες. Φυσικά αυτό θα γίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ζαχάροβα.

«Στην πραγματικότητα αυτό συνιστά απλώς ένα μέρος της γενικής αμερικανικής αντίληψη που αφορά την διακοπή και την αποχώρηση από ένα τεράστιο αριθμό διεθνών συμφωνιών» επεσήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και προσέθεσε: «Ως εκ τούτου, το ζήτημα αυτό δεν σχετίζεται με ευθύνες της Ρωσίας αναφορικά με παραβιάσεις της εν λόγω συνθήκης, δεν είναι ζήτημα που σχετίζεται με την Κίνα και άλλους παράγοντες της διεθνούς ασφάλειας. Πρόκειται για στρατηγική των ΗΠΑ να αποποιηθούν τις δεσμεύσεις τους που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο σε διάφορους τομείς»

(φώτο: Pexels)