• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο – Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί τους δήθεν δημοκράτες

Η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο – Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί τους δήθεν δημοκράτες

Η σύγκρουση μεταξύ της Νέας και της Παλαιάς Τάξης στην επιφάνεια του πλανήτη κορυφώνεται μέρα με τη μέρα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ορισμένες χώρες, που προσπαθούν να εξοπλίσουν άλλες χώρες, δήθεν για το καλό τους, και να επιβάλουν τη δήθεν δημοκρατία, σε άλλα έθνη.

«Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό που ονομάστηκε νεοαποικιοκρατία στον 20ο αιώνα εξακολουθεί να υπάρχει ως φαινόμενο», είπε σε μια σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Διάσκεψης Πολιτικών Κομμάτων της Ασίας (ICAPP). «Υπάρχουν χώρες που προσπαθούν να επιβάλουν με τη βία το όραμά τους για την παγκόσμια τάξη σε άλλες χώρες, με τους ισχυρισμούς ότι πρόκειται για το καλό τους, ώστε να τους διδάξουν, τι είναι η δημοκρατία, το πώς θα πρέπει να δομηθεί το πολιτικό τους σύστημα, το πώς θα πρέπει να αναπτυχθεί το νομικό τους σύστημα και τον τρόπο που πρέπει να ενεργούν μέσα στο ενορχηστρωμένο σύστημα των ανωτέρων και των υποτελών” τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

“Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται η πολιτική πίεση, ο εμπορικός πόλεμος και οι οικονομικές κυρώσεις”, σημείωσε. «Ωστόσο, είναι γνωστό ότι δεν μπορείς να είσαι βαριά οπλισμένος μέσα στον Παράδεισο και αυτές τις προθέσεις δεν μπορούν να τις δικαιολογήσουν τα οποιαδήποτε οφέλη… Κάθε έθνος καθορίζει τη μοίρα του, μόνο του” τόνισε ο Μεντβέντεφ.

“Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους εταίρους της αποκλειστικά και μόνο με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου, του αμοιβαίου σεβασμού και λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα του άλλου”.

Παράλληλα ο επικεφαλής του προϋπολογισμού της Ρωσικής Κρατικής Δούμας και Φορολογικής Επιτροπής, Andrey Makarov, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1:

“Νομίζω ότι ο καθένας καταλαβαίνει ότι ένας ακήρυχτος πόλεμος εναντίον μας είναι σε εξέλιξη. Το να μην ξοδεύουμε χρήματα για την άμυνα είναι τρέλα, μόνο ένας τρελός θα μπορούσε να προτείνει κάτι τέτοιο. Κανείς δεν έχει ξεχάσει την ουσία: “όποιος δεν θέλει να ταΐσει τον δικό του στρατό, θα ταΐσει τον στρατό κάποιου άλλου”.

Η Ρωσία σχεδιάζει να δαπανήσει 2,9 τρις ρούβλια για την άμυνα το 2019, 3 τρις ρούβλια το 2020 και 3.200 δις ρούβλια το 2021, σύμφωνα με το επεξηγηματικό σημείωμα που συνοδεύει το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2019-2021.

Μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Αντρέι Belousov, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου Όπλων του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Ρωσία πράγματι ετοιμάζεται για πόλεμο, έτσι ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί το λαό της ενάντια στην αμερικανική επιθετικότητα.

“Σε μια πρόσφατη συνάντηση, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο. Ναι, η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο, μπορώ να το επιβεβαιώσω”.

“Η αυξημένη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και οι μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας, που συχνά παρουσιάζονται από τα Δυτικά ΜΜΕ ως πολεμικές προετοιμασίες για καθολικό πόλεμο, είναι μια αμυντική αναγκαιότητα”, δήλωσε.
“Προετοιμαζόμαστε να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, την εδαφική μας ακεραιότητα, τις αρχές μας, τις αξίες μας και το λαό μας.”

“Η Ρωσία δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση”, είπε, “σε αντίθεση με τις ΗΠΑ”.

«Διαφορετικά, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποχωρούσαν από την Συνθήκη ΙΝF, θα προέβαιναν σε αύξηση των πυρηνικών δυνατοτήτων τους και γιατί θα θέσπιζαν ένα νέο πυρηνικό δόγμα που μειώνει το όριο για την χρήση πυρηνικών όπλων; Αυτό είναι ερώτημα για όλους μας.»

“Η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο, ενώ οι ΗΠΑ προετοιμάζουν πόλεμο.”