Η μεγάλη μάχη του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ – Το Βαθύ Κράτος ετοιμάζει αντεπίθεση με την βοήθεια της… Κίνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πόλεμο χαρακωμάτων, με αφορμή τις εμπορικές τους σχέσεις, επιδίδονται τις τελευταίες μέρες Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα, με πολιτικές, όπως θα δείτε προεκτάσεις.

Ενώ οι διμερείς διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, η Ουάσιγκτον εντείνει την πίεση επιβάλλοντας νέους δασμούς σε κινεζικές εξαγωγές, με το Πεκίνο να απαντά άμεσα με αντίποινα αντίστοιχης ισχύος.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η μάχη όμως αυτή έχει περάσει και στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όπου το αριστερόστροφο «Βαθύ Κράτος» των Ομπάμα και Χίλαρι, βρίσκοντας στήριξη στο κομμουνιστικό Πεκίνο, προσπαθεί να ανακτήσει μέρος της διοίκησης στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών, κερδίζοντας τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου που πλησιάζουν, ώστε να εμποδίζει την εφαρμογή προεδρικών αποφάσεων της Εθνικής Δεξιάς του Ντόναλτ Τραμπ.

Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε ευθέως την Κίνα ότι θέλει να εμποδίσει τη νίκη του στις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η κομμουνιστική Κίνα προσπαθεί να υπονομεύσει την προεδρία του εξαιτίας της αποφασιστικότητας που επιδεικνύει το θέμα των εμπορικών συναλλαγών και επικαλέστηκε αγγλόφωνα δημοσιεύματα «κινεζικής» σύνταξης, τα οποία χαρακτήρισε fake news.

«Με μεγάλη απογοήτευση μάθαμε πως η Κίνα αποπειράται να αναμιχθεί στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου κατά της κυβέρνησής μου. Δεν θέλουν να κερδίσουμε διότι είμαι ο πρώτος πρόεδρος που προκαλεί την Κίνα στο εμπόριο. Στο εμπόριο κερδίζουμε, κερδίζουμε σε όλα τα επίπεδα,» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Απέναντι στις κατηγορίες αυτές, η Κίνα διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη αξιώνοντας περισσότερο «σεβασμό» εκ μέρους του δεξιόστροφου Τραμπ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι δήλωσε:«Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ανυπόστατες κατηγορίες κατά τις Κίνας και καλούμε και άλλες χώρες να συμμορφωθούν με την χάρτα του ΟΗΕ και να μην επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών.»

Ωστόσο, δεν αποκλείεται καθόλου να ισχύει ο ισχυρισμός του Τραμπ, αν αναλογιστούμε πως μέρος των κινεζικών τραπεζών χρηματοδοτεί το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ, ενώ οι πρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί 10% σε κινεζικά προϊόντα, αντιπροσωπεύουν ετήσιες εισαγωγές 200 δισ. δολαρίων, ζημιώνοντας τα κινεζικά οικονομικά σχέδια.

Οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου είναι κρίσιμες καθώς θα καθορίσουν αν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (στο οποίο βέβαια δεν υπάρχουν και μέλη που δεν στηρίζουν τον Τραμπ) θα διατηρήσει τον έλεγχο τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στην Γερουσία ή αν αυτό θα περάσει στα χέρια του Βαθέως Κράτους των αριστερόστροφων Δημοκρατικών και των συμμάχων τους.

Έπεται μεγάλη εκλογική μάχη μεταξύ Εθνικής Δεξιάς και Νέας Τάξης στις ΗΠΑ.

Τα αριστερόστροφα μέσα ενημέρωσης της Δύσης, κατά έναν περίεργο για όσους δεν γνωρίζουν το παρασκήνιο, υπερασπίζουν την Κίνα, αναφέροντας πως ο Ν.Τραμπ δεν παραθέτει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς τους.

Αυτό και μόνο μας είναι αρκετό για να τον πιστέψουμε…

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu