• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επιχείρηση «ΣΚΟΥΠΑ» από τον Τραμπ:« Μπήκαν παράνομα και τώρα θα πάνε από κει που ήρθαν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιχείρηση «ΣΚΟΥΠΑ» από τον Τραμπ:« Μπήκαν παράνομα και τώρα θα πάνε από κει που ήρθαν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αυτονόητο πράττει ο Εθνικοδεξιός πρόεδρος των ΗΠΑ και όπως πάντα προκαλεί αντιδράσεις από τους αριστερόστροφους!

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι από σήμερα θα ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη και την απέλαση παράτυπων μεταναστών σε 10 πόλεις σε όλη τη χώρα.

«Ήρθαν παράνομα και οι υπηρεσίες μετανάστευσης θα τους ξαναστείλουν στις χώρες τους», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Το σχέδιο αυτό είχε ανακοινωθεί αρχικά από τον ίδιο τον πρόεδρο για τις 21 Ιουνίου, όμως αναβλήθηκε η η εφαρμογή του ώστε να δοθεί χρόνος στο Κογκρέσο για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφάλειας στα σύνορα με το Μεξικό. Ο Τραμπ είπε ότι δεν ανησυχεί που το σχέδιο του έγινε ευρύτερα γνωστό, σημειώνοντας ότι οι απελάσεις δεν αποτελούν μυστικό.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε την Πέμπτη ότι επιδρομές αναμένεται να γίνουν σε δέκα πόλεις σε όλη τη χώρα και ότι η επιχείρηση αυτή σε πρώτη φάση βάζει στο στόχαστρο περίπου 2.000 οικογένειες.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι απειλούνται άνθρωποι οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι επί χρόνια στις ΗΠΑ και έχουν δημιουργήσει οικογένειες.

Οι δήμαρχοι ορισμένων πόλεων έχουν δηλώσει ότι δεν θα συνεργαστούν στη διαδικασία των απελάσεων. Πολλές οργανώσεις προσέφυγαν εξάλλου σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης ζητώντας να ακυρωθούν οι εντολές απέλασης και αντί για αυτό οι παράτυποι μετανάστες να οδηγηθούν ενώπιον δικαστή που θα αποφανθεί για την τύχη τους.

Ο Τραμπ θα δεχτεί την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Γουατεμάλας, μιας από τις χώρες –μαζί με το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα– απ’ όπου προέρχεται η πλειονότητα των παράτυπων μεταναστών.

Η επιχείρηση καλύπτει όλη την αμερικανική επικράτεια και στόχος της είναι η απέλαση μεταναστών, οι οποίοι, σύμφωνα με την υπηρεσία Μετανάστευσης ICE, έχουν παραβιάσει το νόμο.

Στο Σικάγο, ακτιβιστές καλούν τους πολίτες να μην ανοίγουν τις πόρτες τους σε κλιμάκια της υπηρεσίας Μετανάστευσης.

«Αν έρθουν στο σπίτι σας, να θυμάστε ότι δεν μπορούν να μπούνε μέσα χωρίς ένταλμα. Αν το έχουν θα μπούνε, οπότε μην ανοίγετε την πόρτα είπε η Ρουθ Μακ Κάθρι, μέλος του κέντρου δικαιοσύνης για τους μετανάστες.

Εκτός από τους ακτιβιστές, την αντίθεσή τους εκφράζουν και οι Δημοκρατικοί.

«Οι οικογένειες πρέπει να είναι ενωμένες» δήλωσε η πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. «Στην Αμερική όλοι έχουν δικαιώματα. Αυτές οι οικογένειες είναι σκληρά εργαζομένων μελών στις κοινότητες και στην χώρα μας. Αυτή η απάνθρωπη ενέργεια θα τρομοκρατήσει παιδιά και θα διαλύσει οικογένειες

Όπως προείπαμε στο στόχαστρο θα μπούνε περίπου 2.000 οικογένειες, των οποίων οι υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει στα δικαστήρια και έχουν εκδοθεί αποφάσεις για απέλασή τους.

Παρότι ο Ντόναλτ Τραμπ είχε τη μείωση της μετανάστευσης στην κορυφή της ατζέντας του, αυτή συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς.

Το Μάιο σημειώθηκε ρεκόρ αφίξεων στα νοτιοδυτικά σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, πριν το Μεξικό αυξήσει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •