• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΡΩΣΙΑ-ΗΠΑ
  • ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεσπά κρίση Ελλάδας/Ρωσίας – Με απελάσεις Ελλήνων διπλωματών απαντούν οι Ρώσοι στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεσπά κρίση Ελλάδας/Ρωσίας – Με απελάσεις Ελλήνων διπλωματών απαντούν οι Ρώσοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Εγκαταλείπεται η ουδέτερη στάση και παίρνουμε ξεκάθαρη θέση κατά της Ρωσίας;

Ξαφνική ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας προκαλούν οι πληροφορίες, που πριν από λίγο διαβάσατε στο el.gr, για πρόθεση της Αθήνας να προχωρήσει σε απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για άλλους δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

Μάλιστα σας καταθέσαμε και τις πληροφορίες σε σχέση με την οργή της Μόσχας για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με στήριξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Interfax –και αναμεταδίδουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης- το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διεμήνυσε ότι «θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών».

Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα της Καθημερινής το οποίο επικαλούμενο πληροφορίες από υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές ανέφερε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται αποτελούν απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.

Κατά το ρεπορτάζ ανάμεσα στις κατηγορίες που απευθύνει η Αθήνα προς τους διπλωμάτες είναι οι απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

Η Ελλάδα, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, δείχνει να παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της Ρωσίας, ενώ διατηρούσε μια, σε γενικές γραμμές, ουδέτερη στάση.

Το ζήσαμε και αυτό με αυτή την κυβέρνηση, η οποία προεκλογικά διατυμπάνιζε την προώθηση της ελληνορωσικής συνεργασίας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu