Ποιες οι προτεραιότητες για την ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Η αυξανόμενη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας επιτάσσει την ανάγκη διατήρησης μαχητικής ετοιμότητας των πυρηνικών δυνάμεων, την αύξηση των δυνατοτήτων μη πυρηνικών αποτρεπτικών δυνάμεων -συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού με όπλα ακριβείας και αποτελεσματικά μέσα καταστροφής- επεσήμανε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.
«Η δύσκολη στρατιωτικοπολιτική κατάσταση στον κόσμο και η αυξανόμενη δραστηριότητα των χωρών του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα επιτάσσουν την ανάγκη για περαιτέρω ποιοτική ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σοϊγκού.
Μεταξύ των προτεραιοτήτων για την ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, είναι η αύξηση της μαχητικής αποτελεσματικότητάς τους, η διατήρηση της ετοιμότητας μάχης των πυρηνικών δυνάμεων και η ενίσχυση των δυνατοτήτων των μη πυρηνικών αποτρεπτικών δυνάμεων.
Υπενθυμίζεται πως χθες υπήρξε επικοινωνία Ρώσου ανώτατου στρατηγού με Αμερικανό, μετά τη δήλωση Σοϊγκού πως αμερικανικά βομβαρδιστικά, με δυνατότητα να φέρουν πυρηνικά όπλα, έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες πτήσεις σε όλη την Ανατολική Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς το Κίεβο, με την υποστήριξη πολλών Μέσων της Δύσης, ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα συγκέντρωνε δυνάμεις κοντά στην ουκρανική επικράτεια, υπονοώντας πως αυτό θα μπορούσε να είναι πρόδρομος πιθανής εισβολής.
Από την πλευρά της η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, με την κορυφαία υπηρεσία ξένων πληροφοριών της χώρας να κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που προκαλεί μόνο εντάσεις και αυξάνει τον κίνδυνο συγκρούσεων.
(sputniknews. gr / photo: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λίβανος: Τρεις κυανόκρανοι του ΟΗΕ τραυματίστηκαν από έκρηξη
- Κατάρριψη αμερικανικού μαχητικού: Η ιρανική αστυνομία προσφέρει αμοιβή για τους πιλότους
- Ιρανοί πυροβολούν με… τυφέκια κατά αμερικανικών αεροσκαφών, vid
- «Μπλόκο» στη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ
- Drone έπληξε αποθήκη βοήθειας στο Ιράν, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέα η 77χρονη που διώκεται για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της
- Ποιός χρειάζεται το γυμναστήριο όταν υπάρχουν… εναλλακτικές “λύσεις”; vid
- Ο Νετανιάχου λέει ότι έχει καταστρέψει το 70% της ικανότητας παραγωγής χάλυβα του Ιράν
- Ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει κολοσσιαίο αμυντικό προϋπολογισμό ύψους 1,5 τρις δολαρίων
- Ιράν: «Καταρρίψαμε μαχητικό με προηγμένο σύστημα» – Αεροσκάφη των ΗΠΑ ψάχνουν για τον πιλότο, Vid









