Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ: Η αντιρωσική ρητορική της Ουάσινγκτον αποτελεί κίνδυνο για τη διεθνή ασφάλεια

Ο «πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ αξιωματούχων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει να εντείνεται τις τελευταίες ώρες, με τις δύο πλευρές να εκτοξεύουν κατηγορίες για προπαγάνδα και ρητορική που διευρύνει, αντί να γεφυρώνει, το χάσμα που ήδη τις χωρίζει.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ανατόλι Αντόνοφ μίλησε για «αντιρωσική ρητορική της Ουάσινγκτον, η οποία τείνει να αποτελέσει κίνδυνο για τη διεθνή ασφάλεια».

Παρόλα αυτά, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει για τη διεθνή στρατηγική σταθερότητα και προκάλεσε οποιονδήποτε Αμερικανό πολιτικό να καταθέσει τις απόψεις του πρόσωπο με πρόσωπο.

Ο Ρώσος πρεσβευτής αντέδρασε στις δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Ρικ Σκοτ, ο οποίος, σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί την Κυριακή στην εκπομπή «Full Court Press with Greta Van Susteren», δεν απέκλεισε την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. «Πρέπει να κρατάς πάντα ανοιχτές όλες τις επιλογές σου… Δεν νομίζω ότι πρέπει ποτέ να το βγάλεις από το τραπέζι», είπε ο Σκοτ ​​σύμφωνα με το The Hill.

Ο Ανατόλι Αντόνοφ σχολίασε τις δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή, λέγοντας ότι «όσα λέγονται στην Ουάσιγκτον γίνονται όλο και πιο ανεύθυνα, προκλητικά και, το πιο σημαντικό, εξαιρετικά επικίνδυνα για τη διεθνή ασφάλεια».

«Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με οποιονδήποτε Αμερικανό πολιτικό, συμπεριλαμβανομένων των μελών της άνω και της κάτω βουλής του Κογκρέσου, για να συζητήσουμε τρόπους ενίσχυσης της στρατηγικής σταθερότητας», πρόσθεσε ο Αντόνοφ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί