Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ: «Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν πετύχουμε τους στόχους μας»

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε σήμερα ότι «η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα φτάσει μέχρι το τέλος».

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα τελειώσει, θα υπάρξει αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας, θα επιλυθούν ζητήματα που σχετίζονται με την αναγνώριση των δημοκρατιών. Όλα αυτά πρέπει να επιτευχθούν» είπε ο Ριάμπκοφ στο τηλεοπτικό κανάλι RBC.

«Ενδεχομένως, υπάρχει ακόμα η προοπτική διαλόγου στη Λευκορωσία, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος. «Δεν συνέβη χθες, καθώς η ουκρανική αντιπροσωπεία δεν εμφανίστηκε, αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό ερώτημα. Εργαζόμαστε στη διπλωματική οδό με όλους όσοι είναι ανοιχτοί και έτοιμοι για αυτή τη δουλειά», πρόσθεσε.

«Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για διακοπή των σχέσεων με τη Ρωσία είναι μια προσπάθεια εκφοβισμού της Μόσχας. Κανείς από εμάς δεν διακόπτει τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες» συνέχισε ο Ριάμπκοφ, αναφερόμενος στην επιδείνωση των διπλωματικών σχέσεων της Ρωσίας με τις ΗΠΑ.

«Αυτή είναι μια ακόμη προσπάθεια να μας εκφοβίσουν, αλλά επαναλαμβάνω και υπογραμμίζω ότι δεν φοβόμαστε. Εργαζόμαστε με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία, έχουμε συγκεκριμένους στόχους και θα τους αντιμετωπίσουμε. Κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει τον διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί