• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ θα λάβουν “σήματα” από τη Μόσχα που θα τις κάνουν να νιώσουν άβολα

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ θα λάβουν “σήματα” από τη Μόσχα που θα τις κάνουν να νιώσουν άβολα

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βρίσκονται στην ίδια σελίδα, αλλά η Μόσχα είναι έτοιμη να αντιδράσει σε οποιαδήποτε πρόταση,

αν και δεν βλέπει αμοιβαιότητα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία δεν βρίσκονται στην ίδια σελίδα, αλλά παραδοσιακά είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε διατύπωση ερωτήσεων από την πλευρά των ΗΠΑ, αν και η αμοιβαία ετοιμότητα μειώνεται δυστυχώς» δήλωσε ο Ριάμπκοφ σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα νιώσουν «άβολα» με μερικά από τα σήματα που θα λάβουν από τη Μόσχα τις επόμενες ημέρες.

«Οι Αμερικανοί πρέπει να υποθέσουν ότι μια σειρά από σήματα από τη Μόσχα -δεν αναφέρομαι αυτήν τη στιγμή στη συνάντηση ανώτατου επιπέδου- θα τους κάνει να νιώσουν άβολα , ακόμη και τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο Ριάμπκοφ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προειδοποίησε ενάντια στις υψηλές προσδοκίες σχετικά με τα αποτελέσματα που ενδέχεται να φέρει η πρώτη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι με οι δύο ηγέτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν σύνοδο κορυφής στη Γενεύη της Ελβετίας στις 16 Ιουνίου.

(sputniknews – φωτο: eurokinissi)