Ρωσικό ΥΠΕΞ για Παγκόσμιο Πόλεμο – Τι ανακοίνωσε σε σχέση με την Ουκρανία

Τι αναφέρει το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας για την επιχείρηση στην Ουκρανία:


«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Ρωσία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (24/02) στην Ουκρανία, δεν είναι η αρχή ενός πολέμου, αλλά προσπάθεια να σταματήσει ένας παγκόσμιος πόλεμος, κατέστησε σαφές το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας».

Παράλληλα, το ρωσικό ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε πως η Μόσχα δεν χρειάζεται να πεισθεί να συμμετάσχει σε διάλογο, καθώς η Δύση γύρισε την πλάτη σε αυτήν την ευκαιρία, και κυρίως οι ΗΠΑ και η Γαλλία. «Ήταν οι ΗΠΑ που αρνήθηκαν τον διάλογο με τη Ρωσία για την Ουκρανία και την παγκόσμια ασφάλεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα και ενώ μαίνεται ρωσική διείσδυση στο Κίεβο, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα μέσα αεράμυνας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν κατασταλεί.

«Οι στρατιωτικές υποδομές των ουκρανικών στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Οι αεράμυνες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν εξουδετερωθεί» αναφέρει.
Ακόμα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επισημαίνει ότι οι διασυνοριακές υπηρεσίες δεν επιδεικνύουν καμία αντίσταση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής επιχείρησης στο Ντονμπάς.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα ακριβείας για την εξουδετέρωση των ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών και αεροπορικών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι δεν απειλείται ο άμαχος πληθυσμός.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί