Ρωσικό ΥΠΑΜ: Ρωσικά μαχητικά απέτρεψαν στη Μαύρη Θάλασσα την είσοδο βρετανικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Ρωσίας 

Η Ρωσία έστειλε σήμερα δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-27 να αποτρέψουν την είσοδο τριών βρετανικών στρατιωτικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι τα ρωσικά μαχητικά εστάλησαν για να αναχαιτίσουν «τρεις εναέριους στόχους» που πλησίαζαν τα σύνορα και τα ταυτοποίησαν ως ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 και δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Typhoon.

«Καθώς τα ρωσικά μαχητικά πλησίαζαν, τα ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Δεν ήταν σαφές πόσο κοντά είχαν έρθει μεταξύ τους τα αεροσκάφη.

Η Μαύρη Θάλασσα έχει γίνει ένα όλο και πιο σημαντικό θέατρο στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο οποίος πλησιάζει πλέον στο τέλος του 20ού μήνα. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι έδωσε εντολή σε ρωσικά αεροσκάφη οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal (Κινζάλ) να περιπολούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία έχει αναφέρει στο παρελθόν μια σειρά από περιστατικά στα οποία μαχητικά της αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν στρατιωτικά αεροσκάφη από τη Νορβηγία, ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ, πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί