που ηγείται της επίθεσης εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία από την περασμένη Τετάρτη.
«Θέλουμε να εφιστήσουμε ιδιαίτερα την προσοχή στα αναγνωρίσιμα ίχνη που δείχνουν προς την (…) κατεύθυνση της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, της GUR, στην οργάνωση των εχθροπραξιών και στην προμήθεια όπλων σε μαχητές στη βορειοδυτική Συρία», είπε ο Βασίλι Νεμπένζια κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας αφιερωμένης στην αναζωπύρωση του πολέμου στη Συρία.
«Αναφερόμαστε στην ταυτοποίηση στην επαρχία ουκρανών στρατιωτικών εκπαιδευτών (…) οι οποίοι εκπαιδεύουν πολεμιστές της ΧΤΣ σε τακτικές μάχης», πρόσθεσε.
«Οι μαχητές της ΧΤΣ όχι μόνο δεν κρύβουν το γεγονός ότι υποστηρίζονται από την Ουκρανία, αλλά το καμαρώνουν», συμπλήρωσε, κατηγορώντας το Κίεβο πως τους προμήθευσε ιδίως drones.
«Η συνεργασία ανάμεσα σε ουκρανούς και σύρους τρομοκράτες με κίνητρο το μίσος εναντίον της Συρίας και της Ρωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη, για τη στρατολόγηση μαχητών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και για την οργάνωση επιθέσεων εναντίον των ρωσικών και συριακών στρατευμάτων στη Συρία», πρόσθεσε ο πρεσβευτής Νεμπένζια.
Συμμαχία ανταρτών στην οποία δεσπόζει η ΧΤΣ, ο άλλοτε βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, εξαπέλυσε την 27η Νοεμβρίου κεραυνοβόλα επίθεση στη βορειοδυτική Συρία, καταλαμβάνοντας δεκάδες κοινότητες και το μεγαλύτερο μέρος του Χαλεπιού —του δεύτερου μεγαλύτερου αστικού κέντρου της χώρας—, προτού συνεχίσουν την προέλασή τους προς νότο.
Η Ρωσία, που επενέβη στρατιωτικά στη Συρία από το 2015, συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους συμμάχους του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Το βαπόρι απ’ την Περσία…” – Η πραγματική ιστορία πίσω από το θρυλικό τραγούδι του Τσιτσάνη
- Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων με 48ωρους αποκλεισμούς σε Τελωνείο Κακκαβιάς και λιμάνι Ηγουμενίτσας
- Μαρινάκης: Όσα είπε για αγρότες, Φαραντούρη, κόμμα Καρυστιανού και Βαρουφάκη
- Ένα δωμάτιο, ένα βιβλίο – Το πιο παράξενο βιβλιοπωλείο στον κόσμο είναι στην Ιαπωνία και σας βγάζει από τα διλήμματα
- Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών – Κανονικά στους πάγκους τους οι παραγωγοί την Παρασκευή
- Ήπειρος: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους για έντονα καιρικά και κατολισθητικά φαινόμενα
- Μόσχα εναντίον Ουάσινγκτον – Όσα συνέβησαν παραπέμπουν σε δεξιάς απόχρωσης «Ψυχρό Πόλεμο»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο μόλις έγινε 300 ετών – Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας – Με τα τρακτέρ τους στον Μπράλο από Πέμπτη πρωί
- Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής Ε.Ε. (upd)









