Τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας θα παραμείνουν στην Λευκορωσία επ’ αόριστον, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Alexei Polishchuk, διευθυντής του δεύτερου τμήματος για τις χώρες της ΚΑΚ στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι αντίστοιχες συμφωνίες δεν προβλέπουν κανένα χρονικό όριο, εξήγησε.
Σύμφωνα με τον Polishchuk, η απόφαση να τοποθετηθούν τακτικά πυρηνικά όπλα στην Λευκορωσία ήταν «σε μεγάλο βαθμό μια αναγκαστική απάντηση στις επιθετικές πολιτικές της συμμαχίας». Τόνισε ότι «σε αντίθεση με τις αμερικανικές κεφαλές στην Ευρώπη», τα ρωσικά πυρηνικά όπλα θα τοποθετηθούν σε κοντινή απόσταση από την Ρωσία. Οι ενέργειες της Μόσχας δεν έρχονται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της Ρωσίας βάσει του διεθνούς δικαίου, καθώς ο έλεγχος των πυρηνικών όπλων παραμένει στο Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η Μόσχα θα μπορούσε να αποσύρει τα πυρηνικά της όπλα από το έδαφος της Λευκορωσίας εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ αλλάξουν πορεία.
«Στην τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση, οι βασικές προϋποθέσεις για την υποθετική επιστροφή των τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ρωσία θα μπορούσαν να είναι το να εγκαταλείψουν την πορεία υπονόμευσης της ασφάλειας και της κυριαρχίας της Ρωσίας και της Λευκορωσίας οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», συνέχισε.
Τον Μάρτιο, ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η κατασκευή μιας τακτικής εγκατάστασης αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία θα είχε ολοκληρωθεί έως την 1η Ιουλίου. Την περασμένη Παρασκευή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ότι τα πρώτα πυρηνικά φορτία βρίσκονται ήδη στην γειτονική χώρα. Ο αρχηγός του κράτους της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η τοποθέτηση πυρηνικών όπλων ήταν επιθυμία του!
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ασταμάτητα καραβάνια αλλοδαπών νοτίως της Κρήτης
- Αμπάς στον ΟΗΕ: Καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και την καλεί να καταθέσει τα όπλα
- Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 21 ουκρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα
- Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στην Πάρνηθα
- Με ατζέντα… F-35 πηγαίνει να δει τον Τραμπ ο Ερντογάν
- Το είπε και το έκανε ο Τραμπ! Ξεκινά στις ΗΠΑ η «μάχη» κατά της πέμπτης φάλαγγας
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Σεπτεμβρίου
- Απόψε το τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν επί αμερικανικού εδάφους
- Ο κορυφαίος Τζόκοβιτς κάνει προπόνηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο
- Το ChatGPT δεν μπορεί να λύσει το κλασικό μαθηματικό πρόβλημα του Σωκράτη!
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΓΙΟΡΤΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ
