Ρωσικά ΜΜΕ: “ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ Ρωσίας-ΗΠΑ στην Τουρκία” με συμμετοχή της CIA

Προβληματίζει ο μεσολαβητικός ρόλος της Άγκυρας...

Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι διεξάγουν συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα, γράφει σήμερα η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη πηγή, εν μέσω των συνεχιζόμενων οξυμένων εντάσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τούρκος αξιωματούχος αρνήθηκε να σχολιάσει αν διεξάγονται συνομιλίες, ενώ το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Η Kommersant δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες όσον αφορά τον σκοπό των συνομιλιών, αλλά αναφέρει ότι η συνάντηση δεν ανακοινώθηκε δημοσίως εκ των προτέρων.

Επίσης γράφει ότι ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SVR της Ρωσίας, φέρεται ότι μετέχει στη ρωσική αντιπροσωπεία.

Η είδηση αυτή έρχεται την ώρα που η Ουκρανία πανηγυρίζει για την ανακατάληψη της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Και το Sputnik στον “χορό” των δημοσιευμάτων

Πιο συγκεκριμένα το ρωσικό πρακτορείο αποκαλύπτει και εμπλοκή ανώτατων αξιωματούχων της CIA:

Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς έχει συνάντηση με τον αρχηγό της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν στην Άγκυρα, αναφέρει αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ο William Burns δεν θα συζητήσει για ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της συνάντησης

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί