Ρωσία: Σιδηροδρομική γραμμή για τρένα υψηλής ταχύτητας θα συνδέει Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

Σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική οδηγία

Η Ρωσία ενέκρινε σχέδιο για την κατασκευή της πρώτης σιδηροδρομικής γραμμής για επιβατικές αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της, τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με δισεκατομμύρια δολάρια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση ενέκρινε κατά τη σημερινή, πρώτη ημέρα εργασιών του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, την κατασκευή αυτής της μήκους 679 χιλιομέτρων σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία αναμένεται ότι θα επιτρέψει σε ρωσικής κατασκευής τρένα να ταξιδεύουν με ταχύτητα 360 χιλιομέτρων/ώρα για να φθάνουν από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη μέσα σε 2-2,5 ώρες αντί των 4-5 που απαιτούνται σήμερα.

Η σιδηροδρομική γραμμή, η οποία θα κοστίσει περισσότερο από 2,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια (25,97 δισεκ. δολάρια), θα κατασκευαστεί από μια ρωσική εταιρεία, τη VSM Two Capitals, με όρους παραχώρησης και με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια.

Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει δάνεια τουλάχιστον 300 δισεκ. ρουβλιών από το Εθνικό Ταμείο Πρόνοιας με επιτόκιο 1% το 2025 και επιδοτήσεις που ισοδυναμούν με περίπου 328 δισεκ. ρούβλια στο διάστημα από το 2024 ως το 2038, σύμφωνα με την οδηγία.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί