Ρωσία: Προβοκάτσια των Ουκρανών εθνικιστών η φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Για προβοκάτσια των Ουκρανών που προκάλεσε τη φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Για προβοκάτσια των Ουκρανών που οδήγησε στη φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, το μεσημέρι της Παρασκευής ενημερώνοντας δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή «στην περιοχή κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο, οι εθνικιστές του Κιέβου προσπάθησαν να προχωρήσουν σε μια τερατώδη προβοκάτσια. Ήταν γύρω στις 2 τα ξημερώματα σήμερα, Παρασκευή, όταν μια ομάδα στρατού που περιπολούσε την προστατευμένη περιοχή δέχθηκε επίθεση από ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ».

«Για να προκαλέσουν τα πυρά μας, από τα παράθυρα αρκετών ορόφων ενός εκπαιδευτικού κέντρου έξω από το πυρηνικό εργοστάσιο έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί από μικρού διαμετρήματος όπλα στους άνδρες των ρωσικών δυνάμεων που απάντησαν στα πυρά των σαμποτέρ.

Φεύγοντας από το κτήριο (σ.σ. οι Ουκρανοί σαμποτέρ) έβαλαν φωτιά. Η φωτιά κατασβέστηκε και το πυρηνικό εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί