• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρωσία: “Persona non grata” μέλος της διπλωματικής αποστολής των Σκοπίων

Ρωσία: “Persona non grata” μέλος της διπλωματικής αποστολής των Σκοπίων

Moscow
"Persona non grata" κηρύχθηκε μέλος της διπλωματικής αποστολής των Σκοπίων στη Ρωσία.


Μέλος της διπλωματικής αποστολής των Σκοπίων στη Μόσχα, κηρύχθηκε «persona non grata» μετά από αντίστοιχη κίνηση, στην οποία είχαν προχωρήσει τα Σκόπια.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, στις 10 Ιουνίου, η διπλωμάτης Olivera Chaushevska-Dimovska εκλήθη στο υπουργείο, όπου και της επιδόθηκε η γνωστοποίηση πως άλλο μέλος της διπλωματικής αποστολής κηρύχθηκε «persona non grata».
Σύμφωνα με το υπουργείο, η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στην «αδικαιολόγητη» απόφαση των Σκοπίων, να κηρύξει έναν δικό της διπλωμάτη μη επιθυμητό πρόσωπο.

«Σύμφωνα με το άρθρο 9 της Σύμβασης της Βιέννης, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας των Σκοπίων αποφάσισε να κηρύξει έναν διπλωμάτη από τη ρωσική πρεσβεία persona non grata…. Ως εκ τούτου, ο Ρώσος πρέσβης εκλήθη στο ΥΠΕΞ στις 14 Μαΐου και έλαβε νότα. που ανέφερε ότι αυτός ο διπλωμάτης πρέπει να εγκαταλείψει το έδαφος των Σκοπίων εντός επτά ημερών» αναφερόταν στην ανακοίνωση των Σκοπίων σχετικά με την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη.
Εκείνος έφυγε από τη χώρα εντός του καθορισμένου πλαισίου.
Η ρωσική πλευρά είχε θεωρήσει την κίνηση αυτή εχθρική και παρά τις σχετικές ελπίδες του υπουργού Εξωτερικών της, υπήρξε απάντηση.

photo eurokinissi