Ρωσικά και λευκορωσικά στρατεύματα άρχισαν το δεύτερο στάδιο των γυμνασίων των τακτικών πυρηνικών δυνάμεών τους στη Ρωσία.
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα γυμνάσια έχουν στόχο να εξασφαλισθεί ότι το στρατιωτικό προσωπικό και ο στρατιωτικός εξοπλισμός των δύο χωρών είναι έτοιμοι για να προστατεύσουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά τους.
«Στη διάρκεια της άσκησης, θα εξετασθούν ζητήματα κοινής εκπαίδευσης μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τη χρήση σε μάχη μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε τον περασμένο μήνα εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να εξασκηθούν στην ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων έπειτα από αυτό που η Μόσχα χαρακτήρισε απειλές από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA-SPUTNIK POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άλλα λέει τώρα ο Τραμπ: «Δεν είμαι σίγουρος αν θέλουμε συμφωνία με το Ιράν»
- Ερντογάν: Η περιοχή μας βιώνει τις πιο οδυνηρές ημέρες του τελευταίου αιώνα
- Δηλώσεις Κυρανάκη για τα ΜΜΜ στη Θεσσαλονίκη
- Η Τεχεράνη “απάντησε επισήμως” στο ειρηνευτικό σχέδιο των 15 σημείων του Τραμπ
- ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού στο Δημόσιο
- Κομισιόν: Ένα στα τρία διαδικτυακά καταστήματα λιανικής πώλησης εξαπατά κατά την Black Friday
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Υπό όρους έγκριση στην εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ
- Το ΒΙΝΤΕΟ του ΠΑΣΟΚ με τον… Καραϊσκάκη να υψώνει τη σημαία του κόμματος
- Γερμανία: Μέτρα για την συγκράτηση των τιμών των καυσίμων ψήφισε η Bundestag
- Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό 39χρονου κρατούμενο των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας









