Ρωσία: Κατηγορίες κατά της Ουκρανίας για την έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στην Κριμαία

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) στρέφεται κατά της Ουκρανίας, λέγοντας ότι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου στην Κριμαία τον περασμένο Αύγουστο. Η έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου στην Κριμαία τον Αύγουστο, οργανώθηκε από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ουκρανίας, με την συμμετοχή της Μετζλίς των Τατάρων της Κριμαίας (απαγορευμένη στην Ρωσία), όπως ανέφερε την Τρίτη (07/09) η Ρωσική […]

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) στρέφεται κατά της Ουκρανίας, λέγοντας ότι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου στην Κριμαία τον περασμένο Αύγουστο.

Η έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου στην Κριμαία τον Αύγουστο, οργανώθηκε από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ουκρανίας, με την συμμετοχή της Μετζλίς των Τατάρων της Κριμαίας (απαγορευμένη στην Ρωσία), όπως ανέφερε την Τρίτη (07/09) η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Στις 23 Αυγούστου, άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, προκάλεσαν ζημιές στον αγωγό φυσικού αερίου που βρίσκεται στην ορεινή περιοχή της Κριμαίας και χρησιμοποιείται για την προμήθεια αερίου σε στρατιωτική μονάδα και στο χωριό Perevalnoye.

Η λειτουργία του αγωγού αερίου αποκαταστάθηκε την επόμενη ημέρα.Την Δευτέρα (07/09), συνελήφθησαν τέσσερεις ύποπτοι.

«Διαπιστώθηκε ότι αυτή η πράξη δολιοφθοράς ήταν ενορχηστρωμένη από το τμήμα Υπηρεσιών Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας στην πόλη Κχέρσον, η αυτοαποκαλούμενη επιχειρησιακή υπηρεσία Tavria, με την συμμετοχή της Μετζλίς των Τατάρων της Κριμαίας, που είναι απαγορευμένη στην Ρωσία».

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2021, προσωπικό της FSB συνέλαβε κατοίκους της Κριμαίας: τον αντιπρόεδρο Ναριμάν Τζελιάλοφ, που λειτουργούσε ως μεσάζων και άμεσους δράστες τους Ασάν και Αζίζ Αχμέτοφ«, τόνισε η FSB σε ανακοίνωση.

(sputniknews. gr / photo: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί