Ρωσία κατά ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Αφήστε αμέσως ελεύθερο τον Μαδούρο και την σύζυγό του, vid

Τι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων

Η Ρωσία τοποθετήθηκε κατά των ενεργειών των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα και κατά της σύλληψης του Νικολάς Μαδούρο. Σύμφωνα με τον Βασίλι Νεμπένζια, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΗΕ, αναφέρει το TASS, oι ενέργειες της Ουάσινγκτον κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προαναγγέλλουν την επιστροφή σε μια εποχή ανομίας και αμερικανικής κυριαρχίας μέσω της βίας,

«Η ληστεία εναντίον του ηγέτη της Βενεζουέλας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αρκετών δεκάδων πολιτών της Βενεζουέλας και της Κούβας, έχει γίνει, στα μάτια πολλών, προάγγελος της επιστροφής στην εποχή της αυθαιρεσίας και της αμερικανικής κυριαρχίας, του χάους και της ανομίας που συνεχίζουν να μαστίζουν δεκάδες χώρες σε διάφορες περιοχές του κόσμου», δήλωσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε σχέση με την κατάσταση γύρω από τη Βενεζουέλα.

Η Ρωσία καταδικάζει έντονα την ένοπλη επιθετικότητα των ΗΠΑ κατά της δημοκρατίας, πρόσθεσε ο Νεμπένζια.

«Καταδικάζουμε έντονα την ένοπλη επιθετικότητα των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας, κατά παράβαση όλων των διεθνών νομικών κανόνων», τόνισε, καταλήγει το ρωσικό μέσο.

«Απευθύνουμε έκκληση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε άλλο σημείο, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο Ρώσος πρέσβης και συνέχισε: «ώστε η αμερικανική ηγεσία να απελευθερώσει αμέσως τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο ενός ανεξάρτητου κράτους και την σύζυγό του».

«Οποιαδήποτε προβλήματα ή αντιπαραθέσεις υπάρχουν μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου», υπογράμμισε.

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί