Όπως φέρεται να δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, η Ρωσία καταδικάζει έντονα την κατάσχεση δεξαμενόπλοιων από τις ΗΠΑ στα ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας,
«Καταδικάζουμε έντονα την κατάσχεση πετρελαιοφόρων από τον αμερικανικό στρατό και την de facto επιβολή ναυτικού αποκλεισμού της Βενεζουέλας», δήλωσε κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με το RIA Novosti.
Ο διπλωμάτης χαρακτήρισε τον αποκλεισμό ως μια γνήσια πράξη επιθετικότητας και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ, με το πρόσχημα της καταπολέμησης των ναρκωτικών και της τρομοκρατίας, αποκρύπτουν τον στόχο τους να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Λατινική Αμερική και ασκούν πιέσεις στο Καράκας, η πολιτική του οποίου δεν τους ικανοποιεί.
«Η ευθύνη της Ουάσινγκτον για τις καταστροφικές συνέπειες μιας τέτοιας καουμπόικης συμπεριφοράς για τους κατοίκους της αποκλεισμένης χώρας είναι επίσης προφανής. Δυστυχώς, υπάρχουν όλοι οι λόγοι να πιστεύουμε ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας δεν είναι μεμονωμένες. Αυτή η συνεχιζόμενη παρέμβαση θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για μελλοντική στρατιωτική δράση κατά κρατών της Λατινικής Αμερικής», σημείωσε ο Νεμπένζια.
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος τόνισε ότι τέτοια βήματα αποτελούν ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις χώρες της περιοχής ότι η Ουάσιγκτον σέβεται την ανεξαρτησία μόνο σε αντάλλαγμα για οφέλη, αναφέρει το ρωσικό μέσο.
«Επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Βενεζουέλας, ο οποίος αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εφαρμογή των πολιτικών της κυβέρνησης του κ. Μαδούρο που αποσκοπούν στην προστασία των εθνικών συμφερόντων και της κυριαρχίας της πατρίδας», κατέληξε ο διπλωμάτης.
Η Ρωσία ενεργοπείται λοιπόν υπέρ της Βενεζουέλας.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ουκρανικό: Δείτε το καταστροφικό για τη Ρωσία «ειρηνευτικό» σχέδιο των διεθνιστών
- Η τραγουδίστρια που εντυπωσίασε την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ
- Διαθέσιμη η ψηφιακή εφαρμογή Μητρώου Δεξαμενών Ιδιωτικών Πρατηρίων Καυσίμων
- Αγροτικά μπλόκα: Άρχισε η αποσυμφόρηση από Ριτσώνα μέχρι Θήβα
- Κίνα: Ξαναρχίζουν οι κινεζικές εξαγωγές κατεψυγμένου χοιρινού κρέατος στη Σιγκαπούρη
- Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Πούτιν για τη Σελήνη μετά το 2030
- Είπαν τα κάλαντα στον Ν. Ανδρουλάκη
- Λονδίνο: Στο Μουσείο Ντίκενς αναβιώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων της Βικτωριανής Εποχής
- Κι όμως, τα μπάνια… συνεχίζονται στην «εμπλόλεμη» Οδησσό, vid
- Γιατί δεν συμβαίνει στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης;
Κύρια Θέματα









