Ο Στιβ Γουίτκοφ, ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται πως θα βρίσκεται την Τετάρτη στη Μόσχα για συνομιλίες με την ρωσική ηγεσία, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Λεπτομέρειες σχετικά με την ατζέντα της επίσκεψης Γουίτκοφ δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο. «Ο πρόεδρος έχει δηλώσει πως ο ειδικός απεσταλμένος Γουίτκοφ θα ταξιδέψει στη Ρωσία αυτήν την εβδομάδα, επομένως μπορώ να το επιβεβαιώσω από αυτό το βήμα», είπε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τάμι Μπρους, συμπληρώνοντας πως δεν έχει άλλες λεπτομέρειες προς δημοσιοποίηση.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μεταδίδει πως ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ αναχώρησε από τις ΗΠΑ με προορισμό την Μόσχα.
Ο Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη απευθυνόμενος στον Τύπο πως σκοπεύει να λάβει αποφάσεις για το εάν και κατά πόσον θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων σε χώρες που αγοράζουν πετρέλαιο και άλλα προϊόντα από τη Ρωσία μετά τις συναντήσεις που προγραμματίζει να έχει αργότερα σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του, ο Στιβ Γουίτκοφ, με Ρώσους αξιωματούχους σήμερα στην Μόσχα.
Αναμένεται η συνέχεια!
Το «σόου» ΗΠΑ-Ρωσίας συνεχίζεται…